Hlavní obsah

Majitelka chovné feny zastřelila dotírajícího psa

Novinky, pno
ČESKÉ BUDĚJOVICE

Kulkou vypálenou z revolveru vyřešila žena ve středu ráno problém se psem, který dotíral na její chovnou fenu. V obci Petrovice na Českobudějovicku vytáhla před nechtěným nápadníkem své čtyřnohé oblíbenkyně revolver a jeho touhu umlčela jednou pro vždy. Policisté případ zatím vyšetřují jako přestupek.

Článek

Vše se stalo po osmé hodině ráno. „Podezřelá žena není držitelkou zbrojního průkazu. Svým bubínkovým revolverem Flobert zastřelila psa křížence. Zbraň si pořídila před pěti lety v prodejně s loveckými zbraněmi,“ řekl mluvčí jihočeské policie Jaroslav Beran.

Doplnil, že žena na psa vystřelila proto, že dotíral na její chovnou fenu. Zbraň byla zaslána na balistickou expertizu k dalšímu posouzení odborníky. Případ zatím kriminalisté vyšetřují v rámci přestupkového zákona.

Žena si tento druh revolveru pořídila v době, kdy k tomu nebyl zbrojní průkaz potřeba.

Žena si tento druh revolveru pořídila v době, kdy k tomu nebyl zbrojní průkaz potřeba.

"Balistická expertiza je nutná kvůli prověření, zda nebyla zbraň upravena. V takovém případě by bylo možné případ překvalifikovat na nedovolené ozbrojování," vysvětlil mluvčí policie skutečnost, proč je případ vyšetřován jako přestupek.

Reklama

Výběr článků

Načítám