Hlavní obsah

V USA zapomněli ženu v cele čtyři dny bez jídla a vody

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Američanka Adriana Torresová-Floresová ze Springdale zůstala čtyři dny zavřená v cele soudní budovy Washington County ve státě Arkansas. Neměla tam nic k jídlu ani k pití. Navíc v místnosti nebyla žádná postel ani toaleta. Spala na podlaze s hlavou položenou na botě.

Článek

Přestože žena křičela, bouchala a kopala do ocelových dveří, nikdo ji neslyšel," informoval deník Arkansas Democrat Gazette. Budova byla totiž celý víkend uzavřená. Teprve v pondělí ráno soudní zřízenec Jarrod Hankins celu otevřel a okamžitě si uvědomil, co se stalo. Zapomněl ženu přesunout ze zadržovací cely do vězení.

Hankins pracuje na soudu teprve dva měsíce a je ze své chyby zcela zdrcen. Jeho šéf, šerif Tim Helder ho ovšem omlouvá, že jeho roztržitost způsobily další povinnosti.

"Je z toho teď zcela zlomený," řekl šerif Helder, který zároveň slíbil vyšetřování a přijmutí nových bezpečnostních opatření, aby se něco podobného již nemohlo opakovat.

Osmatřicetiletá žena ze Springdale si prošla traumatizujícím zážitkem, v cele musela pít vlastní moč. U soudu stanula v souvislosti se svým zatčením v loňském březnu, kdy byla zadržena za prodej pirátských CD s hudbou na místním trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám