Hlavní obsah

Bursík se sešel se Zubovou u kávy a omluvil se jí

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přímo na úterním jednání poslaneckého klubu se usmíření mezi šéfem Strany zelených Martinem Bursíkem a poslankyní Olgou Zubovou nekonalo. Zelení si dokonce určili prostředníka, který měl spor urovnat. Bursík se nakonec omluvil Zubové osobně u kávy.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Martin Bursík a Dana Kuchtová.

Článek

Napětí se na jednání klubu zelených dalo krájet. Zubová totiž zasedla k jednomu stolu s Bursíkem a předsedkyní klubu Kateřinou Jacques poprvé od prezidentské volby. Pozdravili se, ale ruku si nepodali.

Potom se však prolomily ledy. Bursík v podvečer Zubovou pozval v zákulisí Sněmovny na kávu a poté se jí omluvil za to, že ji v e-mailu, který jí omylem poslal, nazval krávou.

Zubová omluvu přijala. "Řekl mi, že je mu to trapné a není to jeho styl," řekla Právu. Oba se podle ní shodli, že v jejich komunikaci už by neměly existovat žádné překážky. Tím si oba odškrtli jednu položku ve sporu.

Zubovou prostředník překvapil

O tom, že spor s Bursíkem měl řešit jako mediátor šéf středočeské organizace zelených Jiří Čejka, se Zubová dozvěděla v pondělí e-mailem.

"Nepotřebuji mediátora, jsem připravena kdykoliv se sejít s kýmkoliv a cokoliv si vyříkat. Respektuji ale přání předsedkyně klubu," doplnila ještě před jednáním Zubová, která má podle svých slov k Čejkovi "jako k neutrálnímu zprostředkovateli naprostou důvěru,"

Podle ní je celá aféra "nešťastná, nafouknutá bublina". Před schůzkou řekla, že nebude omluvu od Bursíka požadovat. "Dospělý člověk ví, co má dělat a nemusí čekat na požádání," rýpla si.

Bursík zaútočil na Zubovou kvůli tomu, že se nezúčastnila druhé volby prezidenta. Poslankyně se brání tím, že měla závažné zdravotní potíže. Spor pak vygradoval hanlivým e-mailem, který Bursík Zubové poslal.

Zubové se poté omluvil. Řekl, že mail nebyl určen jí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám