Hlavní obsah

Sedmnáctiměsíční Američanka dokáže číst

COLORADO SPRINGS

Sedmnáctiměsíční dívenka Elizabeth Barrettová z amerického Colorada vyniká nad svými vrstevníky několikaletým náskokem v kognitivních schopnostech. Ani ne dvouletý diblík totiž dokáže číst jako sedmiletý školák. Jeho rodiče jsou oba logopedové a napravují tedy vady řeči u dětí. Se svou dcerkou prý přišli k lékaři s obavou, že její geniální schopnosti jsou znakem autismu.

Článek

Naštěstí pro Katy a Michaela pracující jako profesionální logopedové je Elizabeth zcela zdravá a její schopnost číst je jen velmi vzácnou výjimečností.

"Vtip je v tom, že od doby, kdy neustále vídáme děti s poruchami řeči, myslíme si o každém s normální mluvou, že je génius. Ale jak čas pokračoval, bylo těžké popírat, že je skutečně výjimečná,“ uvedla matka Katy Barrettová.

Malá Elizabeth má nejraději hru se slovíčky. Matka jí píše různá slova na papír a ona se je pokouší přečíst. Některá již dokáže sama napsat. Mezi její oblíbené pořady v televizi patří právě hry se slovy pro děti.

Pediatr byl v šoku

Její pediatr Steve Stripling tvrdí, že byl úplně bez sebe, když mu Elizabeth ve čtrnácti měsících přelouskala slovíčko „avokádo“.

"Nezdá se, že by byla Elizabeth autistickým dítětem. Vypadá to, jako by se toto dítě vyvíjelo naprosto normálně a pravděpodobně bude prostě skvělým zdrojem humanity, když je tak chytrá, jak je,“ uvedl lékař Stripling pro televizi NBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám