Hlavní obsah

Prazdroj vyrukoval s novou sklenicí od předního designéra

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Plzeňská dvanáctka představila ve středu v Praze nový design svých sklenic. Od června se zákazníci českých restaurací a hospod až na milión nových sklenic z řady Pilsner Urquell. Půllitrové a třetinkové sklenice navrhl designér Rony Plesl.

Článek

Hlavní předností „pivního skla“ má být váha. Ta má být snížena téměř na polovinu od předešlých sklenic.

„Kromě snížení hmotnosti sklenice bylo hlavním záměrem sjednocení designu s ostatními prvky portfolia značky, jako je například džbánek nebo pohár s nožkou,“ řekl Vladimír Přibil z marketingu Plzeňského Prazdroje.

Původní typy sklenic budou nahrazeny během dvou let. Pivovar na trh uvede na necelého 1,2 miliónu kusů.

Doposud je v tuzemských restauracích a hospodách na osm a půl miliónu sklenic ze sedmi různých modelů.

:. Tak vypadá historie sklenic Pilsner Urquel. Foto: Plzeňský Prazdroj

Jen za posledních dvacet let pivovar vypustil do světa šest druhů sklenic. „Sklenice jsou designovány především s ohledem na maximální praktičnost pro uživatele, a to jak pro obsluhu restaurací, tak především pro zákazníka. Podařilo se nám vytvořit sklenici, která splňuje všechny požadavky moderní gastronomie ve spojení se současným designem,“ komentoval designér Rony Plesl.

Rony Plesl:
Vystudoval pražskou Vysokou školu umělecko-průmyslovou, konkrétně působil v ateliéru sklo-šperk. Pracuje jak pro tuzemské, tak i světové sklárny. Na trhu se objevily jeho sklenice také pro Mattoni, Aquilu a Staropramen. Dostal několik ocenění za design. Vystavoval v USA, Rakousku, Belgii, Nizozemsku a Německu.

Anketa

Líbí se vám nová sklenice od Prazdroje?
Ano
85,4 %
Ne
14,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9654 čtenářů.

Hmotnost sklenic

původní půllitr 620 g

nová sklenice 340 g

původní třetinka 450 g

nová třetinka 250 g

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám