Hlavní obsah

Čtenář Novinek daroval okradené epileptičce mobil

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Nový mobilní telefon má od pátku sedmnáctiletá Nikola Cuberová z Tlučné na Plzeňsku. Daroval jí ho Milan Zajíček z Plzně, který si v pondělí přečetl na serveru Novinky.cz zprávu o tom, že dívku trpící epilepsií o její původní mobil připravila trojice zlodějů.

Foto: Patrik Biskup , Právo

Milan Zajíček předává Nikole Cuberové nový mobilní telefon. K mobilu předal ještě květinový puget.

Článek

Okradli ji poté, co v plzeňské Tylově ulici dostala epileptický záchvat. Prostřednictvím redakce Novinek se Milan Zajíček s Nikolou zkontaktoval a nový mobil ji nabídl.

„Strašně se mě to dotklo, že někdo dokáže bezmocného člověk okrást místo toho, aby mu pomohl. Článek jsme četl s naprostým odporem a znechucením. To, že jsem dívce koupil nový telefon, nepovede k vyřešení tohoto případu. Chtěl jsme jí alespoň udělat radost,“ dodal Milan Zajíček, který k telefonu přidal ještě květinový puget.

Nikolu dárek potěšil

Drobná dívčina s odřeninami v obličeji, připomínajícími její nedělní nekontrolovatelný pád na zem, neskrývala překvapení. „Potěšilo mě to. Vůbec jsem netušila, že by mohl někdo tímto způsobem zareagovat,“ řekla při předání telefonu dívka učící se na kuchařku.

Z osudného okamžiku si nic nepamatuje. „Udělala si mi tma před očima a spadla jsem na zem. Když jsem se probrala, měla jsem celý obličej od krve. Nade mnou stál chlap, vypadla jako nějaký Mongol. Nemluvil, jen na mě koukal. Pak jsem zase omdlela. Když jsem se znovu dostala do reálu, už mě ošetřoval jiný pán. Říkal, že mám obličej od krve a utíral mi ho papírovým kapesníkem. Potom zavolal záchranku,“ vybavovala si dívka.

Chtěla přitom zatelefonovat matce. „Když jsem si sáhla do kapsy, mobil tam nebyl,“ doplnila.

Místo pomoci ji chladnokrevně okradli

K okradení Nikoly došlo v neděli kolem půl jedenácté večer. Asi sto metrů od křižovatky ulic Korandova - Tylova dostala dívka z malé obce na severu Plzeňska epileptický záchvat a upadla na zem.

Okolo zrovna projížděl Stanislav Brávek z Bezvěrova. „Všiml si, že na zemi leží zraněný člověk, ale protože už kolem pobíhali nějací lidé, domníval se, že dívce pomohou,“ řekla mluvčí plzeňské policie Michaela Altmannová.

Když se po krátké chvíli ale vracel zpět, spatřil dívku bez pomoci na chodníku. Okamžitě přivolal záchrannou službu. Zdravotníci ji převezli do nemocnice. „Panu Brávkovi bych také ráda poděkovala, že se o mne postaral,“ uvedla dále Nikola, u které lékaři zjistili epilepsii letos v září, kdy dostala první záchvat.

„Vše nasvědčuje tomu, že se u dívky zastavili pravděpodobně tři cizinci, kteří ji místo pomoci ukradli z kapsy mobilní telefon a odešli. Pátrání po nich je zatím bezvýsledné,“ uzavřela Altmannová.

Reklama

Výběr článků

Načítám