Hlavní obsah

Princ Charles šokoval delegáty, když se rozplynul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ABÚ ZABÍ

Britský následník trůnu, princ Charles (59), před světovými vůdci shromážděnými v Abu Dhabi přednesl řeč - nebyl tam ale osobně. Dostavil se jen jako trojrozměrný hologram. Princ se tak vyhnul tomu, aby do atmosféry vypustil 20 tun uhlíkového odpadu - tolik by totiž planetu stála zpáteční cesta prince s doprovodem na Světový summit o budoucnosti energie.

Článek

Rozhodl se proto zúčastnit se setkání v holografické formě, která zanechá stejnou "uhlíkovou stopu" (množství uhlíkového odpadu) jako běžná žárovka.

"Vědci nám teď říkají, že problém změny klimatu je natolik vážný a naléhavý, že máme méně než deset let na to, abychom snížili a zastavili emise skleníkových plynů a nabrali zpětný chod," řekl během šestiminutového proslovu, který předem natočil ve své londýnské rezidenci Clarence House.

Jak uvádí server FemaleFirst, po proslovu se princův hologram rozplynul, na což celá řada delegátů reagovala mírným lapáním po dechu. "Princ byl nadšený nápadem použít hologram a zmenšit tak uhlíkovou stopu. Během proslovu přecházel sem a tam, gestikuloval, a vůbec to vypadalo, jako by na summitu opravdu byl," dodal k tomu Sean Reel, který vystoupení připravil z technické stránky.

Princ se tak stal prvním členem královské rodiny, který se dal reprezentovat hologramem, ale není to poprvé, co tuto technologii použil nějaký státník. Bývalý americký viceprezident Al Gore se loni účastnil v hologramové formě zahájení koncertu Live Earth v Tokiu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám