Hlavní obsah

Myslivec, který zastřelil svého kolegu, byl opilý

Právo, Miloslav Hradil

Osmapadesátiletý myslivec, který ve středu usmrtil svého třiapadesátiletého kolegu u Nové Hradečné na Olomoucku, měl v krvi alkohol. Policisté mu naměřili 1,42 promile.

Článek

U Nové Hradečné se podle policejní mluvčí Marty Vlachové uskutečnil dopoledne tradiční štěpánský hon. Myslivci se při něm zaměřili na divočáky. „Hon skončil v poledne a skupina myslivců a honců už byla z honitby pryč, když kolem 15. hodiny došlo k nešťastné události,“ poznamenala mluvčí. Oba myslivci, kteří byli místní, šli podle ní přes pole směrem k Nové Hradečné.

„Náhle z dosud nezjištěných příčin došlo k výstřelu z opakovací kulovnice, kterou měl starší z mužů zavěšenu na rameni. Střela zasáhla mladšího muže do hlavy a způsobila mu zranění neslučitelné se životem,“ uvedla Vlachová. Muž je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví, za což mu může hrozit až pět let vězení.

„Bližší okolnosti případu jsou dosud předmětem šetření. Je otázkou, co vlastně myslivci po honu v honitbě ještě dělali. Je možné, že například něco hledali, nebo se chtěli jen projít. Myslivec by však měl mít po skončení honu zbraň vybitou a zlomenou,“ konstatovala mluvčí.

I na Olomoucku podle ní policisté dělají na honech namátkové kontroly, při kterých zjišťují, zda myslivci nejsou pod vlivem alkoholu a mají v pořádku zbraně a náležitosti k nim. „Letos při nich zatím nebyl zjištěn žádný nedostatek,“ dodala Vlachová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám