Hlavní obsah

Jacksonův Thriller přetočili, poslechněte si ukázky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší možná popová blasfemie se právě stala realitou. Američtí hip-hopeři a popaři (Will.i.Am, Fergie, Kanye West, Akon a další) předělali nejslavnější desku 80. let, Jacksonův Thriller.

Článek

A jak se neo-thriller povedl? Tak na půl. Zahraniční hudební servery nejsou ve svých hodnoceních nijak zvláště nadšené a skutečně ani není proč. 

V Beat It Fergie nezpívá špatně, ale žádné nové zajímavé prvky kromě zpěvu do písničky nepřidala. Jackson udělal před lety naprosto dokonalou práci, takže se nabízí otázka, jestli ta coverveze není zbytečná. P. Y. T. byla naopak podrobena nejradikálnějším řezům, nezůstalo skoro nic s originálu, ale průšvih to není.  

Akonova předělávka Wanna Be Startin‘ Something je pětadvacet let staré předloze mnohem věrnější a neměla by snad fanoušky tolik urazit. Nicméně kritikům je třeba dát za pravdu, že Jacksonův hlas býval zajímavější. The Girl Is Mine je více dancefloorová a  Billie Jean v podání Kanye Westa bohužel dopadla jako naprostá splácanina. Chybí to nejlepší (basová linka) a rytmus je rozbředlý.  

Žádná z nových verzí určitě není lepší než originál, ale přesto je pochopitelné a naprosto v pořádku, že se nová generace umělců stále pokouší vyrovnat s „klasikou“. Stejně jako se stále remixuje jazz a scénáristé donekonečna přešívají kusy Shakespeara do nových filmů, bude se předělávat i Jackson. Svědčí to o jeho nadčasovosti.       

Anketa

Jak se vám líbí nový Thriller?
Skvělé
14,6 %
Průměr
9,1 %
Hrůza
76,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2462 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám