Hlavní obsah

No Means No zahrají v Rock café

– PRAHA
Novinky, aš, Novinky

Kanadská hardcorová skupina No Means No vystoupí v úterý večer v pražském Rock Café. Jde už o dvanáctý koncert skupiny na území Čech a Moravy od pádu komunistického režimu. Skupina se naposled představila v létě na festivalu Rock For People.

Článek

No Means No jsou výjimečným souborem na hardcorové scéně, který posunul samotný styl, když do něj vnesl prvky jazzu. Hutná rytmika zakládajících bří Wrightů ovšem odkazovala na punkrockové kořeny. Poté, co se skupina rozšířila na trio, když do ní přišel kytarista Andy Kerr, prosadila se na hardcore-punkové scéně. Pomohla jí k tomu i smlouva s vydavatelstvím Jello Biafry Alternative Tentacles.

Kerra v 90. letech nahradil Toma Hollistona a kapela dále rozvíjela svou tvorbu, v níž se střídaly přímočaré písně, vycházejí z odkazu Ramones, s komplikovanými kompozicemi ovlivněnými jazzem.

Letos vydala skupina album All Roads Lead To Ausfahrt, které bylo jádrem letního vystoupení na Rock For People. Před No Means No vystoupí i spřátelená vancouverská skupina Invasives.

Reklama

Související témata:

Související články

Rock For People láká navzdory počasí

Jeden z největších hudebních festivalů Rock For People již tradičně ovládl svátky na počátky července. Nic na tom nezmenilo ani přestěhování z Českého Brodu...

Výběr článků

Načítám