Hlavní obsah

Pes, který zdědil milióny, se přestěhoval na Floridu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Malý pes, který zdědil 12 milionů dolarů (asi 215 milionů korun) po své zesnulé majitelce, newyorské miliardářce Leoně Helmsleyové, se musel přestěhovat na Floridu. V New Yorku mu prý neustále někdo vyhrožoval. Napsal to list New York Post.

Článek

Fenka rasy maltský králičí pes pojmenovaná Trouble odcestovala podle deníku před dvěma měsíci na Floridu soukromým letadlem za zvýšených bezpečnostních opatření. Nové místo jejího pobytu nebylo z bezpečnostních důvodu oznámeno.

Newyorský list nepíše, kdo Trouble vyhrožoval, ale uvádí, že fenka si udělala hodně nepřátel kvůli svému sklonu pokousat každého, kdo se přiblížil k jejím dveřím. Vykonavatel poslední vůle Leony Helmsleyové John Codey v televizi CBS pouze řekl, že určité osoby hrozily, že psa unesou.

Trouble dostala od své paní, která zemřela v srpnu, 12 miliónů dolarů, což byla největší část dědictví po bývalé majitelce impéria nemovitostí, mezi něž patřil i Empire State Building v New Yorku.

Pozůstalí po paní Helmsleyové byli po její smrti podle New York Post dost rozčarovaní, protože z velkého majetku většinou nic nedostali. Většina jejích financí a peníze získané prodejem jejích nemovitostí, zařízení, šperků a podobně byly v poslední vůli určeny na dobročinné účely. Určitá částka byla také vyčleněna na údržbu rodinného mauzolea ve Westchesteru, kde má být po boku svých pánů pohřbena také Trouble.

Roční život ji stojí 300 000 dolarů

Mazlíček paní Helmsleyové si žil jako na zámku. Běžně si pochutnával na kuřeti, mrkvi, špenátu a smažených rybách, to vše měl servírováno na stříbrných podnosech nebo drahém porcelánu. Vybrané žrádlo připravoval šéfkuchař restaurace hotelu Helmsley Park Lane, kde miliardářka žila v jednom luxusním apartmá. Podle Johna Codeye se roční náklady na pohodlný život Trouble šplhají ke 300 000 dolarů.

Královna nemovitostí, nebo královna lakomců, jak se Leoně Helmsleyové také přezdívalo, ovládala spolu se svým dnes jimž také mrtvým manželem impérium oceňované na čtyři miliardy dolarů (71,5 miliardy korun). V roce 1992 byla odsouzena za finanční podvody. "Neplatíme daně. Daně přece platí jen běžní lidé," nechala se prý slyšet.

Reklama

Výběr článků

Načítám