Hlavní obsah

Nova obnovuje analogové vysílání na Domažlicku

Právo, jp
PRAHA

TV Nova ve čtvrtek oznámila, že znovu obnovuje analogové TV vysílání v Domažlicích, kde od 1. září vysílala digitálně. Důvod? Bojí se, že ji vysílací rada sebere nevyužívané analogové frekvence. Po uplynutí 90 dnů od data vypnutí, tj. po 29. listopadu, může Rada pro rozhlasové a televizní vysílání nevyužívané analogové frekvence Nově odebrat.

Článek

Nova by tím ztratila možnost obnovit analogové vysílání v případě problémů s digitálním vysíláním.

„ Nova požádala vysílací radu o písemné ujištění, že k odebrání příslušných frekvencí alespoň do doby vydání platného Technického plánu přechodu z analogového na digitální vysílání nepřikročí. K dnešku však žádné písemné ujištění neobdržela,“ vysvětlila rozhodnutí televize písemně její mluvčí Veronika Šmitková.

Obraz se prý rozpadá 

Dodala ještě, že mají informace od diváků z Domažlicka, že digitální vysílání zlobí.

„Projevují se  nejrůznější problémy s příjmem signálu a jeho kvalitou. Obraz kostičkuje nebo zamrzá. Tyto skutečnosti mají dopad na spokojenost diváků  a jejich ochotu přijímat program Novy prostřednictvím digitálního televizního vysílání.

A to zrovna ve chvíli, kdy se blíží vánoční svátky, ke kterým televizní pořady patří,“ uvedla mluvčí.

„Věříme, že výše uvedené problémy se nám v nejbližší době, pokud možno do konce roku, podaři vyřešit, “ vzkazuje divákům z Domažlicka generální ředitel Novy Petr Dvořák.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám