Hlavní obsah

Tipy na víkend: Ochutnejte Olomoucký tvarůžkový festival, zaběhejte si s profíky

Novinky, fis

Druhý dubnový víkend naláká ven sportovce, výletníky i gurmány. Zahájí také sezónu na mnoha památkách a odemkne řeky pro vodáky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Neznámá země

Zajímáte se o cestování a cizí kultury? Pak byste si o víkendu neměli nechat ujít jubilejní 20. ročník festivalu Neznámá země. Vystoupí tam dokonce také známý cestovatel Thor Heyerdahl jr., který se zúčastnil mimo jiné expedice na Velikonoční ostrov a Česko při této příležitosti navštíví poprvé. Program festivalu si prohlédněte zde.

Street Food Náplavka

Smíchovskou náplavku v sobotu provoní food festival se spoustou dobrého jídla a pití. Gurmáni se tam mohou začít scházet od 10:00. Více hledejte zde.

Jarní Kampou

Komentované procházky jarní rozkvetlou Kampou nebo Hanspaulkou Vlasty Buriana proběhnou v neděli. První z nich v 11:00, druhá ve 14:00. Termíny a časy komentovaných vycházet najdete zde.

Středočeský kraj

Sestavte si vlastní rádio

Možná rádi zavzpomínáte na dětství, k němuž jistě neodmyslitelně patřily hračky. Ty ze 70. a 80. let minulého století vystaví o víkendu Muzeum technických hraček ve Velvarech. V sobotu tam budou k vidění od 9:00 do 17:00, v neděli pak mezi 10:00 a 17:00. Více zde.

Život na hradě

Jak vypadal každodenní život na hradě v časech první republiky, zjistí ti, kteří v neděli navštíví mimořádné prohlídky hradu Český Šternberk. Turisté nahlédnou nejen do rodinného života, ale také do pracovní rutiny personálu. Více se dočtete zde.

Jihočeský kraj

RunTour v Budějovicích

České Budějovice v sobotu zaplní běžci v rámci závodu RunTour 2016. Poběží se na pěti a desetikilometrové trase. Veškeré propozice závodu naleznete zde.

Plzeňský kraj

Výběh s osobnostmi

V Tachově si v sobotu mezi 10:00 a 12:00 přijdou na své aktivní sportovci. Dostanou totiž možnost si zaběhat s profi trenéry a poradit se i s dalšími odborníky, jak správně na běh. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Putování po erbech

O víkendu se uskuteční speciální komentované prohlídky hradu Bečov. Zaostří na heraldiku a erby. V sobotu proběhnou od 13:00 a 15:00, v neděli pak od 11:00. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Začátek sezóny v Terezíně

Pevnost Terezín se zařadí mezi památky, které v sobotu oslaví začátek nové návštěvnické sezóny. Slavnostní zahájení začne už v 10:00 a protáhne se do podvečera. Jaký program kromě prohlídek strážnice a podzemí čeká účastníky, se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Jantarová komnata

Po stopách Jantarové komnaty se na zámku Frýdlant vydají v 9:30 sobotní návštěvníci. Prohlídka poodhalí tajemství pokladu. Nutné je předchozí objednání. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Mini-Šipkohraní 2016

Velký Třebešov přitáhne v sobotu všechny, které zajímají šipky. Od 9:00 tam začne Mini-Šipkohraní aneb Double Open Mistrovství SVČ a Pohár W-Sportu dvojic. Více zde.

Pardubický kraj

Pardubický vinařský půlmaraton

Pardubický vinařský půlmaraton odstartuje v sobotu na Smetanově náměstí, cílem bude Perštýnské náměstí. Pojede se také půlmaraton koloběžek. Vše se o akci dozvíte zde.

Vysočina

Turnaj v prší o pivo

O sud piva si karbaníci v neděli zahrají karetní hru prší. Kde? V pivovaru Dalešice. Prezentace hráčů začne v 9:00, turnaj odstartuje o hodinu později. Více se dočtete zde.

Jihomoravský kraj

Den otevřených sklepů

Den otevřených sklepů v Mutěnicích potěší všechny vyznavače moravských vín. V sobotu si je na této akci od 10:00 vychutnají do sytosti. K degustaci bude ve 40 sklepech 58 odrůd vín. Více zde.

Olomoucký kraj

Tvarůžkový festival

Olomoucký tvarůžkový festival nabídne ochutnávku tradičních tvarůžků v nejrůznějších podobách a receptech. V rámci téměř celodenního programu od 10:00 do 16:00 se můžete těšit také na soutěže, tvůrčí dílny a farmářský i řemeslný trh. Více naleznete zde.

Zlínský kraj

Odemykání řeky Moravy

Na loděnici v Kvasicích v sobotu od 14:00 přivítají novou vodáckou sezónu Odemykáním řeky Moravy. Program se bude točit zejména okolo vodáctví a lodí. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Night Run Ostrava

Noční běh Ostravou na 10 kilometrů odstartuje v sobotu ve 20:00 z Masarykova náměstí. Poběží se také na kratších trasách. Vše se o závodu dočtete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám