Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Oslavit čínský nový rok, v převlecích na masopust

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyrobte se svými dětmi převleky a vydejte se na některý z masopustních rejů. Zajímavým výletem pak může být i exkurze do skláren nebo pohádková stezka s úkoly a sladkou odměnou.

Foto: Právo

Masopustní průvod. Ilustrační foto

Článek
Praha

Letenský masopust

V sobotu v 10:00 přijďte na Strossmayerovo náměstí před kostel svatého Antonína a zapojte se do masopustního veselí. Za zvuku hudby zamíří průvod na Letnou do galerie Scarabeus na výstavu Masky, následovat bude program v Národním technickém muzeu a Národním zemědělském muzeu. Více se dočtete zde.

Oslava čínského nového roku

Náhled do čínské kultury nabídnou tento víkend oslavy čínského nového roku na Výstavišti v Holešovicích. Ochutnáte tam čínskou gastronomii, zhlédnete ukázky bojových umění i řemesel, dětem se budou líbit balónky ve tvaru zvířátek či malování na obličej... Celý program naleznete zde.

Festival ledových soch

Galerie Harfa láká o víkendu na ledové sochy postaviček z českých večerníčků. Ozdobí střechu galerie. Právě tam budou po celý víkend k vidění, tak se na tu ledovou podívanou teple oblékněte. Více zde.

Středočeský kraj

Bruslení s hudbou

Odpolední bruslení zpestřené hudbou si můžete užít v HC Slavoj Velké Popovice v sobotu od 14:00 do 16:00, v neděli pak mezi 15:00 a 17:00. Více informací najdete zde.

Po stopách Sněhové královny

Po stopách Sněhové královny se v neděli vydají návštěvníci v zámecké zahradě v Liblicích. Pohádkový program potrvá od 13:00 do 16:00. Děti okouzlí kostýmy a hlavu jim zamotají ošemetné úkoly. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Krumlovský masopust

Do krásného historického centra Českého Krumlova zavede o víkendu turisty masopust. Připojí se k zástupu masek doprovázenému divadelníky, muzikanty i kejklíři. Těšit se účastníci mohou také na hostinu. Více se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Mrazivé království

Hravé odpoledne pro rodiny chystá na neděli plzeňské centrum Totem mezi 14:00 a 16:00. Děti si zasoutěží, ve výtvarných dílničkách předvedou svoji šikovnost a po absolvování připravených stanovišť dostanou sladkou odměnu. Více informací naleznete zde.

Karlovarský kraj

Kašpárek na cestách

Divadelní pohádku nabídne v neděli od 15:00 Dům kultury Ostrov. Tři vtipné příběhy pobaví dětské diváky i jejich dospělý doprovod. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Masopustní průvod v zoo

Masopustu se zvířátky se můžete společně se svými dětmi zúčastnit v sobotu od 14:00 v Zoo Děčín. Odtamtud pak průvod zamíří k zámku. Děti čeká množství zábavných aktivit. Více zde.

Liberecký kraj

Masopustní dílny

Ekocentrum Brniště bude v sobotu od 9:00 dějištěm kreativního dětského tvoření. Malí účastníci si tam vyrobí masopustní masku podle svých představ, využít ji pak mohou v některém z mnoha masopustních průvodů. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Masopust v České Skalici

Převleky za nadpřirozené i vtipné postavy, koblížky, klobásy a další dobroty... To vše si užijí ti, kteří se zúčastní masopustní veselice v České Skalici. Proběhne v neděli od 9:00. Více zde.

Pardubický kraj

Zemská pečeť

Pohádku o bráně do temnoty a nelehkých hádankách zhlédnou diváci v sobotu od 13:00 a 14:30 ve Slatiňanech. Pokud vaše dítě slaví tento týden narozeniny, nahlaste to organizátorům a přichystejte tak malému oslavenci překvapení. Více se dočtete zde.

Vysočina

Masopust na Edenu

Centrum Eden v Bystřici nad Pernštejnem zve po celý víkend na řemeslný trh, zabijačkové speciality, workshopy, divadlo a dětský program. Blíže se tam navíc seznámíte s masopustními zvyky. Více naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Hodování na Veveří

Slavnosti moravského uzeného s muzikou, dětskými hrami a soutěžemi, divadlem, trhem i zvířátky rozproudí o víkendu život na hradě Veveří. Na své si tam přijdou všechny věkové generace. Více se dočtete zde.

Olomoucký kraj

Výroba náušnic

Pradědovo dětské muzeum v Bludově láká v sobotu na tvorbu náušnic. Děvčátka si tam od 14:00 budou moci vyrobit parádu jak pro sebe, tak i jako dárek pro maminku či babičku. Záleží jen na jejich fantazii. Více informací hledejte zde.

Zlínský kraj

Exkurze ve sklárnách

Sklárny Květná zvou v sobotu na Den otevřených dveří, a to od 8:00 do 13:00. Návštěvníci nahlédnou do procesu výroby skla, atmosféru pozvedne živá hudba i dobré občerstvení. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Masopust na hradě

Slezskomoravský hrad zve v sobotu na masopustní program s ukázkami zvyků, rejem masek, lidovými písničkami, hostinou i tancovačkou. Akce potrvá od 11:30 do 16:30. Více se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám