Hlavní obsah

Tipy na víkend: Na labužnické hody do Prahy, za dobrodruhy do Frýdku-Místku

Tento víkend se rozezní mnoho končin Česka hudbou. Ať už půjde o festivaly, koncerty či plesy. Jestliže naopak toužíte po klidu, zkuste se vydat do expozic muzeí a galerií, které jsou jako stvořené k tichému rozjímání. Pro budoucí nevěsty ale bude pravděpodobně akcí číslo jedna Svatební Show v Brně.

Foto: Profimedia.cz

Specialitami různých podob a chutí potěší účastníky Grand Restaurant Festival. Ilustrační foto

Článek
Praha

Grand Restaurant Festival

Populární gastronomický svátek probíhá od 15. ledna převážně v Praze. Zapojena jsou i další města ČR. V Praze můžete o víkendu zkusit například restaurace v Obecním domě, Aromi nebo Bellevue. Objednávejte si základní ochutnávku, dvou nebo tříchodovou degustaci. Více se dočtete zde.

Prohlídka Muzea gastronomie

Aby gastronomických zážitků nebylo málo, můžete se zúčastnit komentované prohlídky Muzea gastronomie v Jakubské ulici. Prohlídka se koná v sobotu ve 14:30. Za cenu běžného vstupného dostanete i drobné pohoštění. Více naleznete zde.

Středočeský kraj

Výstava v Městském muzeu Nové Strašecí

Městské muzeum Nové Strašecí připravilo výstavu k 90. výročí založení Českých aerolinií. S historií i současností aerolinií se seznámíte v budově muzea v ulici U Školy v sobotu od 9:00 do 13:00 a v neděli od 13:00 do 17:00. Více hledejte zde.

Multižánrový festival v Kralupech

Od pátku od 20:00 do soboty potrvá v Kralupech nad Vltavou multižánrový hudební festival Lednový Underground. Vystoupí například Tornado Lue nebo Dan Bárta. Více o akci i programu se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Svatební show v Brně

Brněnská Wannieck Gallery bude o víkendu hostit Svatební show. V sobotu bude pro snoubence a mladé páry nachystaný pestrý program od 10:00 do 18:00, v neděli pak do 17:00. Připraveny budou soutěže i bohatá tombola. Podrobný program si prohlédněte zde.

Reprezentační ples města Znojma

Znojemská beseda zve v sobotu na tradiční 18. městský ples. Bál začíná v hotelu Dukla v Holandské ulici ve 20:00. Připravený bude raut i tombola. O předtančení se postará skupina Single, k tanci vyzve kapela Onkels a jako host večera se představí Rock band Marcela Woodmana. Více zde.

Hurá do sklepení

Valtické Podzemí zve v sobotu všechny, kteří mají čas, aby sem přišli kopat a následně ochutnat víno i bohaté pohoštění. Akce je bez vstupného, každý zaplatí jen to, co vypije. Pokud napadne sníh, můžete se tady těšit i na koulovačku nebo stavění sněhuláků. Vše o akci se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Ledové sochy v Jindřichově Hradci

Náměstí Míru v Jindřichově Hradci ozdobí o víkendu ledové sochy. V rámci 1. ročníku festivalu Sochu! Sochej! Sochejme! budou tvořit profesionálové i amatéři ledové sochy. O víkendu vždy od 11:00 do 16:00 můžete sledovat sochaře při práci a zároveň si užívat doprovodný program. Sochy budou na náměstí vystaveny, dokud neroztají. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Mistrovství ČR v historickém lyžování

Čtvrtý ročník mezinárodního Mistrovství ČR v historickém lyžování proběhne v sobotu v Olešnici v Orlických horách. Lyžařský areál Juráška bude otevřen od 7:00 do 18:00. Závodit se bude ve slalomu nebo v jasankrosu. Historické závody proběhnou na dřevěných lyžích. Bližší informace naleznete zde.

Pardubický kraj

Bál plný filmových hvězd v Hlinsku

Doslova vtančit můžete do víkendu skrze Hlinecký bál, který bude plný českých filmových hvězd. Pokud patříte mezi milovníky českých komedií a rádi na plesy chodíte v maskách, pak byste v pátek v 19:00 neměli chybět v Multifunkčním centru v Hlinsku. Hlineckým bálem vás provede Jan Čenský. Více čtěte zde.

Rozjímání v galerii

Pokud o víkendu chcete dát prostor umění, zavítejte do Východočeské galerie v Pardubicích. Otevřeno je denně kromě pondělka od 10:00 do 18:00. Aktuálně tu můžete vidět například obrazy Otty Plachta nebo fotografie Jiřího Tomana. Další informace o probíhajících výstavách naleznete zde.

Karlovarský kraj

Přednáška v Jáchymově

Muzeum Královská mincovna Jáchymov pořádá v sobotu přednášku Kostarikou s děravými kapsami a kalhotami. Lenochod, mravenečník, pásovec, tapír jsou jen některá zvířata, o nichž se od 17:00 dozvíte spoustu informací. Více zde.

Liberecký kraj

Výlet do minulosti

Více o historii Frýdlantu se dozvíte v Městském muzeum Frýdlant - Špitálek. V jeho expozici si návštěvníci prohlížejí exponáty týkající se archeologie nebo také řemesel. Od října do května se sem můžete podívat ve středu, v pátek nebo v sobotu vždy od 10:00 do 16:00 (s půlhodinovou polední pauzou od 12:00). Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Rockový bál ve Velké Bystřici

Na akci s názvem Rockové bál Hanáckyho Woodstocku se můžete těšit v sobotu ve Velké Bystřici. V 19:00 začne rockově laděná zábava v sále kulturního domu Ravela. Zazní výběr nejlepších skladeb v podání skupin Status Quo Revival, Pražský výběr tribute, Electric Lady/Led Zeppelin Tribute a Marshall Malinovsky. Na tento bál se večerní róba nehodí, proto klidně zvolte pohodlné oblečení. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Festival Cyklocestování

Od pátku do neděle můžete pomyslně cestovat díky tradiční paletě cestopisných besed a promítání o cykloturistice. Festival Cyklocestování bude hostit Nová scéna Vlast na Hlavní ulici ve Frýdku-Místku. Přednášky spojené s projekcemi doplní v sobotu koncert kapely D.U.B. Kompletní program si prohlédněte zde.

Plzeňský kraj

Songfest v Plzni

Festival Songfest 2014 zamíří do Plzně. V sobotu budete mít možnost vyslechnout legendu české alternativy, zpěváka a kytaristu Vladimíra Václavka. Koncert proběhne v Divadle pod lampou v Havířské ulici v 19:00. Další informace hledejte zde.

Ústecký kraj

Zdeněk Burian v Litoměřicích

Zdeněk Burian - Výpravy do minulosti, to je výstava, kterou můžete vidět v Severočeské galerii výtvarného umění v Litoměřicích. Ta je otevřena denně kromě pondělí vždy od 9:00 do 12:00 a po polední pauze od 13:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Vysočina

Ples v Telči

Další ples města Telče a Mikroregionu Telčsko proběhne v pátek v Sokolovně v Masarykově ulici. Ples začne ve 20:30 a hudebně vás bude provázet Marathon Live Band. O předtančení se postará Chrisstar Jihlava. Chybět nebude ani tombola. Více hledejte zde.

Výstava fotek v Jihlavě

Ve čtvrtek zahajuje Muzeum Vysočiny výstavu nazvanou 90 let amatérské fotografie v Jihlavě. O víkendu se na tuto retrospektivní expozici můžete přijít podívat mezi 9:00 a 12:00 nebo po polední pauze pak od 12:30 do 17:00. Více naleznete zde.

Zlínský kraj

Lázeňský ples Luhačovice

Kongresové centrum Společenský dům, které sídlí na luhačovickém Lázeňském náměstí, bude hostit 18. reprezentační lázeňský ples. Slavnostní zahájení plesu je plánováno v 19:30. Hosty večera budou Hana Zagorová, Pavel Vítek a talentovaná kapela Queenie. Ta zahraje v koncertním sále po 22. hodině. Více zde.

Veselý masopust v Kroměříži

Pro děti i dospělé bude v sobotu připravena tvořivá dílna v Muzeu Kroměřížska. Zkuste si vyrobit karnevalové masky, škrabošky nebo doplňky, které se vám budou hodit na období masopustu. Dílna bude otevřena na Velkém náměstí v Lektorské místnosti od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 16:00. Více informací hledejte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám