Hlavní obsah

České skiareály přichystaly pro lyžaře mnoho novinek

Jestliže přemýšlíte o tom, kam se letos v zimě vypravíte lyžovat, možná vás nasměrují novinky, které si některé skiareály v celém Česku připravily. Najdete mezi nimi výhodnější skipasy či rozšíření a zkvalitnění nabízených služeb.

Foto: Kudyznudy.cz

Frekventovaný Špindlerův Mlýn také zavádí v aktuální sezóně novinky.

Článek
Nové skipasy ve Špindlerově Mlýně

Oblíbené lyžařské středisko ve Špindlerově Mlýně zavádí letos speciální druhy skipasů. Zakoupit si zde můžete vratný skipas. Pokud jej lyžař vrátí do dvou hodin či do čtyř hodin, dostane na pokladně zpět část jeho ceny.

Přenosný rodičovský skipas budou moci využít partneři, kteří se střídají při hlídání ratolestí. Děti do šesti let budou mít jízdné nadále zdarma. Dále skiareál Špindlerův Mlýn zavádí skipasy nazvané „10 dní ze sezóny“ a „15 dní ze sezóny“, které lze využít na daný počet dní v sezóně. Nemusejí být po sobě jdoucí.

Jednou z hlavních novinek v krkonošském skiareálu je také rozšíření sjezdovek — zásadní proměnou prošly červená i černá sjezdovka na Medvědíně. Právě červená sjezdovka se díky tomu stala jednou z nejširších v Česku.

Proměnou prošel i prostor dojezdu v areálu Hromovka, kde na lyžaře čeká nový Aprés-ski restaurant a Infocentrum s prodejnou sportovního zboží i půjčovna lyží a snowboardů. Další dobrou zprávou je otevření zrekonstruované vyhlídkové restaurace Na Pláni.

Nový vlek na šumavském Špičáku

Možná největším překvapením letošní sezóny bude pro lyžaře mířící na Šumavu k Železné Rudě nový vlek typu kotva na Spodní Šanci v lyžařském areálu Špičák. Mírná spodní část jinak černé sjezdovky Šance tak bude moci být využívána pro klidnější rodinné lyžování.

Část sjezdovky v délce 650 metrů je velmi mírná a dostatečně široká. Sjezdovka bude navíc osvětlená a večer si zde tak užijete pravidelné večerní lyžování.

Zábava a slevy ve Skiareálu Lipno

Ani na druhé straně Šumavy nezůstávají pozadu. Skiareál Lipno bude letos vydávat věrnostní skipas s názvem Lipenský žolík. Ten bude mít lyžař celou sezónu u sebe. Po pátém zakoupeném celodenním skipasu obdrží při šesté návštěvě jednodenní skipas zdarma.

Další novinkou je možnost dobíjení skipasů přes internet. Stačí si při první návštěvě Skiareálu Lipno koupit skipas s unikátním číslem. Na ten si pak lze další tarify pohodlně dobíjet přes webové stránky.

Každý den bude navíc na sjezdovce připraven veřejný slalom, který si všichni budou moci vyzkoušet. Novinkou je také letošní projekt pro děti s názvem Z lyží do Hopsária. Svět zábavy pod střechou se nachází ve vodním ráji Aquaworldu Lipno.

Nejdelší moravská sjezdovka ve Skiareálu Kouty

Lyžařský areál Kouty nad Desnou v Jeseníkách také nabízí komfortní lyžování. Letos se zde otevře nová modrá sjezdovka pro rodiny s dětmi o délce 3050 metrů a převýšením 520 metrů. Sjezdovek přesahujících tři kilometry v Česku není mnoho, na Moravě se tak jedná o nejdelší sjezdovku vůbec.

Zbývající dvě sjezdovky v tomto lyžařském středisku mají převýšení 100 metrů. Díky šířce přes 50 metrů nabízejí dostatek místa pro širokou carvingovou stopu. Celková délka sjezdovek je v Koutech 11,5 kilometru a největším lákadlem je tady moderní šestisedačková lanovka, první svého druhu v ČR.

Děti a začátečníci mají k dispozici pojízdný pás v areálu lyžařské školy Helia Ski school. Pro běžkaře jsou zajištěny upravené běžecké tratě v nadmořské výšce 1100 - 1300 metrů s možností návštěvy horní nádrže Dlouhé Stráně.

Kudy z nudy v Česku

Portál www.kudyznudy.cz nabízí přes 15 tisíc tipů na výlety po celém Česku pro rodiny s dětmi, party mladých lidí, romantiky i velké sportovní fajnšmekry. Zároveň je to jeden z hlavních nástrojů, kterým agentura CzechTourism zdarma pomáhá podnikatelům v propagaci jejich nabídek. V sezóně stránky využije 700 tisíc návštěvníků měsíčně.

Ve dvou freeride zónách si na své přijdou také freeridoví lyžaři i snowboardisté. U horní stanice lanovky lze navíc využít příjemné občerstvení s posezením.

Reklama

Výběr článků

Načítám