Hlavní obsah

Tip na víkend: zábavní parky v Německu

Novinky, Německá turistická centrála

Udělejte si nezapomenutelný víkend. Zkuste si třeba dva dny zařádit na 110 velkolepých atrakcích v obrovském zábavním komplexu Europa-Park v Německu. Nebo udělejte radost svým dětem a vydejte se s nimi do Legolandu, který se nachází také v Německu, nedaleko Mnichova.

Foto: Europa-Park

Dřevěná horská dráha v Europa-Parku

Článek

Europa-Park najdete snadno: rozkládá se malý kousek od francouzsko-německých hranic, u městečka jménem Rust. A letní období zde bývá ve znamení vodních radovánek...

Radost u vody

Je zde třeba atrakce, při níž obrovskou rychlostí sjíždíte na vozíku v podobě historické řecké lodi do velikánského bazénu naplněného vodou.  Že voda při dopadu efektně stříká na všechny strany – to je logické. Úplně suchý odsud nevyjde téměř nikdo.

Foto: Europa-Park

Suchý odejde jen málokdo

Na lodi se projíždíte i při sugestivní návštěvě tajemných pirátů z Batávie, kde na vás co chvíli jukne nějaký divoký kapitán Kid nebo vás řevem vyděsí tygr.

Můžete si zde užít i pořádné rychlosti a vteřinového stavu beztíže na několika horských dráhách.

Jako kosmonauti

Pokud navštívíte dráhu Eurosat, projíždíte se zběsilou prudkostí v naprosté tmě uvnitř obrovské uzavřené koule. Atrakce s názvem Euro-Mir vám nabídne zase vozík, který s vámi nejprve vyjede do závratné výšky nad areál, potom se roztočí kolem své osy a současně s tím zběsile padá po kolejnicích z děsivé výšky dolů.

Foto: Europa-Park

Tajemný tunel Eurosat

Tento zážitek je prý srovnatelný s tvrdým výcvikem kosmonautů. A zasteskne-li se vám vysoko ve vzduchu zase po vodě, můžete se vzápětí svézt ve speciální loďce po zdejší klikaté říčce plné bouřících a pěnících peřejí i vodopádů.

Foto: Europa-Park

Euro-Mir je téměř srovnatelný s tréninkem kosmonautů

Každá z významných evropských zemí má v Europa-Parku u Rustu svoji vlastní oblast, která jak architekturou, tak i druhem zábavních atrakcí připomíná tradice a kulturu toho či jiného státu.

V průběhu jediného dne tak při procházce parkem „procestujete“ Francii, Itálii, Španělsko, Řecko, Anglii, Rusko, Skandinávii či Portugalsko…

Pestrá Evropa

V každé zemi se odehrává nějaká zajímavá show. Při „návštěvě“ Itálie můžete obdivovat třeba benátský karneval plný masek, součástí španělské sekce je aréna s býčími zápasy, ruská část nabízí krasobruslařskou show a návštěvu repliky kosmické stanice Mir. V žádné z těchto „minizemí“ nechybí ani nabídka typických restaurací s domácími laskominami.

Foto: Europa-Park

Horská dráha pro malé i velké

V italské části najdete samozřejmě pizzerii, ve francouzské palačinkárnu s názvem Creperie Nadine, ve španělské bodegu s názvem nesoucím jméno slavného rytíře Dona Quijota.

Kulinářských možností je zde prostě celá spousta, a to jak v noblesních restauracích, tak i u běžných stánků.

Europa-Park – to je dokonalá zábava pro celou rodinu, pro velké i malé, pro dospělé i děti.

Legoland v Bavorsku

Hlavně vaše děti ocení zábavní park Legoland. Nachází se v bavorském Gűnzburgu. Stavebnicová dětská kostka z umělé hmoty je tady – logicky – základním prvkem velké řady modelů. V parku mimo jiné najdete skoro celou miniaturní Evropu (měřítko 1:20), v níž se návštěvník cítí doslova jako Gulliver mezi liliputy.

Foto: Legoland Deutschland

Země plná rytířů

Miniaturní města a zámky

V Minilandu je z lega postaveno obrovské množství zmenšenin skutečně existujících známých budov, kulturních a historických památek z nejrůznějších států starého kontinentu, jako například německý zámek Neuschwanstein, kostely, náměstí, bulváry z řady metropolí v Evropě.

Foto: Legoland Deutschland

Svět miniatur - cesta kolem světa za pár minut

Aby bylo toto zmenšené prostředí Minilandu ještě věrohodnější, letadla na letištích opravdu rolují, lanovky skutečně jezdí, lodě plují po vodě a horkovzdušný balón se doopravdy „vznáší“ ve vzduchu.

Star Wars je tématem roku 2014

Autenticitě zmenšenin nahrává i fakt, že modely domů, dopravních prostředků i postavičky lidí jsou citlivě zasazeny do přírodního rámce a zeleně v samotném parku.

Foto: CK Neckermann

Postavička ze Star Wars

To však není jediné – v Legolandu je rovněž přes 50 lákavých dětských atrakcí, kde si vaše děti mohou zahrát na piráty, na rytíře a princezny, na odvážné cestovatele po Africe, mohou si prohlédnout zblízka postavy ze série Star Wars.

Foto: Legoland

Safari Tour plná překvapení

Najdou zde slavného robota R2D2 nebo slavný letoun Starfighter – to vše z proslulé filmové série a to vše vytvořené z obrovského množství legokostiček.

Rozhledna a další atrakce

Koho ani tohle neuspokojí, může navštívit horskou dráhu, rozhlednu, svézt se minivláčkem, může si vychutnat asijskou atmosféru v nenapodobitelně exotických uličkách čtvrti Little Asia a malí ninjové si mohou dopřát velkolepé dobrodružství a mimořádné turbulence na divokém vznášedle Flying Ninjago.

Foto: Legoland

Vodní atrakce - skoky na vlnách

Inzertní sdělení:

Užijte si zábavní parky Europa-Park a Legoland s CK Neckermann

Chcete mít z dětí princezny nebo rytíře?

V jednotlivých tematických oblastech  Legolandu mohou vaše děti zažít pirátské dobrodružství, mohou se z nich na čas stát středověcí rytíři nebo princezny, vychutnají si africké safari, vznášedlo Flying Ninjago a navštíví také svět Star Wars Universum, který je sestaven z více než 25 miliónů legokostiček.

Více informací na www.ckneckermann.cz

Mravenci velikosti slonů

V Europa-Parku je letos tráva vysoká jako mrakodrapy  a včely konkurují tryskovým stíhačkám – v říši Minimojů je totiž všechno jinak, příroda se stává dobrodružstvím a Minimojové hledají svůj poklad. Připojte se s dětmi také k nim. Jak zajistit skvělý víkend v Europa-Parku se dozvíte na www.ckneckermann.cz.

Ubytujte se u Leonarda da Vinciho

Italská radost ze života vás čeká, pokud se ubytujete ve čtyřhvězdičkovém superior hotelu Colosseo, který se nachází přímo v areálu Europa-Parku. Tento hotel je celý zařízen v římsko-italském stylu. Některé pokoje zde připomínají třeba pracovnu proslulého malíře Leonarda da Vinciho.

Více o ubytování v hotelu Colosseo na www.ckneckermann.cz

Zábavní parky v Německu

Přehled zábavní parků v Německu naleznete na www.germany.travel

Cestu, vstup i ubytování vám zajistí CK Neckermann

Výběr článků

Načítám