Hlavní obsah

Mezi městy s nejlepšími hotely roku 2015 jsou tři česká

Novinky, fis

Žebříček stovky destinací s hotely s nejlepší reputací v roce 2015 vede Itálie s nejvíce městy na předních pozicích. Pozadu však nezůstává ani Česko. Zazářil Český Krumlov, Karlovy Vary i Praha. Ta se ovšem meziročně o několik desítek příček propadla.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Český Krumlov se z českých měst umístil nejlépe.

Článek

Italské hotely slaví úspěch. V hodnocení loňského roku dopadla Itálie více než dobře. Alespoň tedy v žebříčku hotelového vyhledávače Trivago. V desítce destinací s nejlépe hodnocenými hotely má čtyři města, do 30. místa se jich umístilo celkově osm. Konkrétně se jedná o města Matera, San Gimignano, Lecce, Sorrento, Assisi, Lucca, San Vito Lo Capo a Bergamo.

Ubytování s nejlepší reputací je na základě recenzí cestovatelů v Göreme v Turecku. Přitom minulý rok se toto město v žebříčku vůbec neobjevilo. V nej desítce měst je dále Gramado v Brazílii, Hanoj ve Vietnamu, Siem Reap v Kambodže, Killarney v Irsku či Funchal v Portugalsku.

Foto: Profimedia.cz

Göreme v Turecku

Češi mohou být pyšní mimo jiné na Český Krumlov, který loni v žebříčku nebyl a nyní skončil jedenáctý, ale také na Karlovy Vary, taktéž nově, na 68. příčce. Praha si své místo v seznamu drží, z 33. příčky ale meziročně spadla na 77. pozici. Česká města získala lepší hodnocení než washingtonský Seattle, britský Liverpool, Reykjavík na Islandu, Vancouver v Kanadě či Vídeň v Rakousku.

Index, který určil umístění jednotlivých měst, sestavil hotelový vyhledavač na základě více než 200 miliónů uživatelských recenzí zveřejněných na internetu. Ubytovací zařízení tak hodnotili samotní hosté.

Pořadí měst s nejlepšími hotely roku 2015 podle indexu Trivago
1.Göreme (Turecko)
2.Matera (Itálie)
3.San Gimignano (Itálie)
4.Gramado (Brazílie)
5.Hanoj (Vietnam)
6.Lecce (Itálie)
7.Siem Reap (Kambodža)
8.Killarney (Irsko)
9.Sorrento (Itálie)
10.Funchal (Portugalsko)
11.Český Krumlov (Česká republika)
68.Karlovy Vary (Česká republika)
77.Praha (Česká republika)

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám