Hlavní obsah

Nejlepší ostrovy světa pro rok 2015

Novinky, fis

Po žebříčku nejlepších destinací, pláží a hotelů přišel cestovatelský portál Tripadvisor také se seznamem nej ostrovů světa pro letošní rok. Jako vždy výběr udělali sami cestovatelé. Nejatraktivnějším ostrovem roku 2015 se stal Providenciales. Z Evropy se umístil pouze ostrov Santorini.

BEZ KOMENTÁŘE: Ostrov Providenciales

 
Článek

Cestovatelskou volbou číslo jedna je ostrov Providenciales ze souostroví Turks a Caicos. Turisty neohromují jen bílé pláže a tyrkysové moře. Fascinujícím zážitkem je tam potápění a šnorchlování. Korálové útesy jsou totiž snadno dostupné. Příroda ostrova je pestrá, což poznají ti, kdo podniknou poznávací plavbu na kajaku. Magnetem je na Providenciales pláž Grace Bay. Podle hlasování turistů jde letos o druhou nejkrásnější pláž světa. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Maui

Druhý v žebříčku nej ostrovů a také druhý mezi největšími ostrovy Havaje je Maui. Jeho atrakcemi jsou zlatavé pláže, windsurfing, kráter sopky Haleakala i město Hana, do něhož vede úzká silnice Hana Road. Třetí pozici obsadil honduraský ostrov Roatán, na kterém se dá rybařit, napumpovat adrenalin na dráze zip-line nebo při vodních sportech.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Roatán

Čtvrtým v celosvětovém výběru, ale první a jediný v Evropě je řecký ostrov Santorini, součást souostroví Kyklady. Santorini má osobitou tvář, pro niž jsou typické bílé domky s modrými střechami přilepené na skalní stěnu.

BEZ KOMENTÁŘE: Řecký ostrov Santorini

Uprostřed žebříčku je známý thajský ostrov Ko Tao, který se chlubí 300 slunečnými dny v roce. Na některé z jeho úchvatných pláží se zájemci dostanou pouze terénním vozem. Za ostrovem Ko Tao skončila na šestém místě Madeira se svými pestrými zahradami a památkami. Zabaví se tam jak výletníci, tak i milovníci dobrého vína.

Zážitky, odpočinek i výtečná gastronomie

Indonéský ostrov Bali neztrácí na oblibě, a tak se hlasováním turistů vyšplhal na šťastnou sedmou příčku. Hustá džungle, stařičké kamenné chrámy, moře, palmy, písek... Zkrátka ráj na zemi.

Osmý skončil Mauricius v Indickém oceánu. Jeho část pokrývají pralesy s vodopády a exotickou flórou i faunou. Turisté si ostrov zamilovali pro bílé i zlatavé písečné pláže, křišťálově čisté moře a pro odpočinek ve stínu palem.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov Mauricius

Jako předposlední se umístil se svými lagunami a korály ostrov Bora Bora v souostroví Francouzské Polynésie. Kromě vlastního ochutnávání tamní gastronomie můžete také nakrmit žraloky nebo si zaplavat se želvami.

Desátým, ovšem neméně úžasným ostrovem je brazilský Fernando de Noronha, který je zapsán díky svému ekosystému na seznam UNESCO. Počet návštěvníků ostrova je regulován. Ti vyvolení si pak užijí bezkonkurenční potápění a projdou se ekologickými stezkami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám