Hlavní obsah

Gurmánský festival láká na Karlštejnsko

Právo, cie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protože hrad Karlštejn, hlavní tahák výletu na Karlštejnsko, zůstává v zimě zavřený, přemýšleli členové sdružení Region Karlštejnsko, na co jiného přitáhnout turisty. Vymysleli gurmánský festival, během nějž návštěvníci můžou například ochutnat piva ze tří místních pivovarů, prohlédnout si zblízka a s komentářem technologie výroby zlatavého moku.

Foto: Eva Martínková, Právo

Zimní Karlštejn

Článek

Zájemcům se otevřou vinařské sklepy na Karlštejně, které nabídnou mimo jiné oblíbené víno Eliška, vyrobené ze směsi odrůd. Kuchaři připraví speciální nabídky ve svých restauracích, vesnice pořádají tradiční masopusty spojené s koštováním a konzumací místních specialit.

Akce, jíž se účastní 18 obcí, startuje 17. ledna ve Všeradicích zabijačkou. Potrvá pět víkendů a skončí 14. února v Zadní Třebani masopustní veselicí se stylovým staročeským jarmarkem.

Festival pro chuťové buňky

„Je to rozmanitý festival, který nabídne nejen místní produkty, ale i burgundská vína a speciality, protože Burgundsko je naším partnerem. Americký víkend v pivovaru se ponese ve znamení amerických receptů připravovaných z místních surovin,“ zve předseda sdružení Vladimír Glaser, který s úsměvem přiznává, že jídlo patří k jeho celoživotním koníčkům.

Nicméně na jídelníčku, vzhledem k načasování, budou podle něj převládat zabijačkové laskominy. Gastrofestival doplní hra pro chytré telefony. Jejich majitelé můžou sbírat body jak tím, že se slavností zúčastní, tak i tím, že akci ohodnotí nebo na ni vezmou své kamarády.

Ten, kdo získá nejvyšší skóre, poletí horkovzdušným balónem Karlštejn nad Karlštejnskem. To se táhne od Prahy k Berounu a Brdským hřbetům, čítá 50 obcí a 50 tisíc lidí.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Soutěž mezi základními školami Školní palačinka, ve které se utkají mladí kuchařští nadšenci, vyvrcholí na masopustu v Zadní Třebani. Utkají se tři nejlepší školní týmy, které, jak název napovídá, připraví palačinky na různý způsob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám