Hlavní obsah

Švýcarsko zpřístupnilo turistům světový unikát

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po zcela prvním visutém mostě mezi dvěma horskými vrcholy se mohou od minulého týdne projít turisté ve švýcarském Les Diablerets. Musejí mít však pro strach uděláno. Z pohledu dolů se leckomu zatočí hlava.

BEZ KOMENTÁŘE: První visutý most na světě mezi horskými štíty ve ŠvýcarskuVideo: Glacier 3000 Les Diablerets-Gstaad

 
Článek

Vrcholky Scex Rouge, který měří 2970 metrů, a jen o několik metrů nižší View Point spojuje visutý most dlouhý 107 metrů. Na šířku měří necelý metr.

Pakliže netrpíte závratí a z výšek se vám nepodlamují kolena, jedinečný výhled z mostu Peak Walk si vychutnáte dosyta. Dohlédnete odsud mimo jiné na nejvyšší alpský vrchol Mont Blanc (4810 metrů) či horolezci a fotografy zbožňovaný Matterhorn (4478 metrů).

Procházku po visutém mostě v ledovcovém areálu Glacier 3000 mají návštěvníci celoročně zdarma. Peak Walk unese až 300 lidí naráz, počet turistů však bude omezován na 150 kvůli jejich maximálnímu komfortu.

Visutý most, který je na světě jediný svého druhu, se veřejnosti otevřel k příležitosti zahájení aktuální zimní sezóny. Ta v areálu Glacier 3000 odstartovala poslední říjnovou sobotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám