Hlavní obsah

Korutanský Nassfeld láká na nejrychlejší kuchařský kurz v Alpách

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korutanský Nassfeld patří mezi jednu z nejlepších deseti lyžařských oblastí v Rakousku a každý rok pracuje na tom, aby měli turisté ještě o nějaký ten důvod přijet více. Tuto zimní sezónu poprvé nabídne rekordně rychlý kuchařský kurz, který se bude odehrávat přímo uvnitř lanovky.

Foto: Österreich Werbung

Korutanskou specialitu se budou moci turisté naučit připravit během jízdy lanovkou.

Článek

Je to neortodoxní nápad, ale rozhodně dokáže dlouhou chvíli skvěle vyplnit. V kabině lanovky Millennium-Express, která lyžaře za 17 minut přepraví z údolí do dvoutisícové nadmořské výšky na vrcholek Madritsche, jsou hosté v rychlosti seznámeni s korutanským kuchařským uměním.

Foto: NLW Tourismus Marketing

Na sjezdovkách se obvykle nabízí výhradně lokální korutanské speciality.

Před očima hostů kuchaři vykouzlí korutanské lahůdky jako např. „Kärntner Kasnudl“, tedy korutanské sýrové nudle. Samozřejmě bude posléze následovat jejich ochutnávka a pro ty, kdo by si chtěli jídlo poté sami uvařit, také recept.

Více slunce a internetu

Pokud ale nejste nadšenci horských jídel, vyřádíte se o to více na tamních svazích. Díky své poloze a mikroklimatu se Nassfeld řadí nejen k oblastem s největší jistotou sněhu, ale také vykazuje největší počet hodin slunečního svitu.

Foto: NLW Tourismus Marketing

Odpočinek na slunci patří k zimní dovolené stejně jako kvalitní lyžování.

Pro letošní sezónu byly na místě Kofelplatz Madritsche a u horní stanice lanovky Gartnerkofel instalovány nové "Sonnen-Spots“, aby si tuto zimu bylo možné sluníčko vychutnat na lehátkách ještě o něco více. A pro ty závislé na internetu je dobrou zprávou to, že budou tato místa disponovat rychlým wi-fi připojením.

Servis lyží zdarma

O správnou náladu se budou starat doprovodné akce jako např. Snowbeach am Berg, největší módní přehlídka v plavkách, WaterSlide Contest a Festa de Cuba s karibským nábojem. Ani po setmění se však nudit nebudete. Každý týden se zde totiž bude konat večerní lyžování „Bunte Piste“ na jedné z nejdelších osvětlených sjezdovek v Alpách. Vše pak ještě doplní různé zábavné show na sněhu.

Foto: NLW Tourismus Marketing

Špetka Kuby v rakouském Nassfeldu.

U horní stanice lanovky Millenium Express pak čeká na lyžaře velmi příjemné překvapení. Až do Vánoc se zde v servisním centru dočkají expresního servisu lyží přímo na sjezdovce. To zahrnuje broušení hran a úpravu i voskování lyží. Ale i po Vánocích vás tato služba nezruinuje. Rychlý servis bude stát pouhých osm eur, tedy jen něco málo přes 200 korun.

Foto: NLW Tourismus Marketing

Servis lyží mají turisté až do Vánoc zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám