Hlavní obsah

Jízda moderním Orient Expressem cestujícím značně odlehčí peněženku

Železniční nadšenci s láskou pro nostalgii a dostatkem finančních prostředků si brzy budou moci vyzkoušet jízdu přepychovým vlakem Orient Express. Na trať z maďarské do íránské metropole ho pošle Hungarian Railways, maďarská železniční společnost. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Interiér jednoho z vagónů Orient Expressu

Článek

Ceny jízdenek se budou pohybovat od 10 000 do 23 000 eur (asi 260 000 až 620 000 korun) za osobu. Pochopitelně se za takové částky cestujícím dostane pětihvězdičkového zacházení. Až k íránským hranicím budou mít například alkohol zdarma. Pak už se budou podávat jen limonády a nealkoholické pivo.

„Írán se v poslední době začal otevírat Západu, a proto si myslíme, že je na podobnou službu ten pravý čas," řekla Marcella Bekeová, obchodní ředitelka odboru Nostalgia maďarských státních železnic.

První vlak, složený z 13 nákladně vyzdobených vagónů z 50. let, s kapacitou asi 70 hostů vyjede z Budapešti 15. října. Dva týdny trvající cesta ho zavede přes Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko a Turecko, a poté přes íránská města Šíráz a Persepolis do Teheránu.

Všechna kupé první jízdy už jsou vyprodána, obsadili je převážně britští a australští cestující, dodala Bekeová. Ostatní zájemci podle ní nemusí propadat panice — na rok 2015 je v plánu pět dalších jízd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám