Hlavní obsah

Vybitý mobil či notebook může na letištích způsobit vážné problémy

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při letech do Velké Británie či odtamtud by měli mít cestující nabité převážené elektronické přístroje. Mohou se setkat s tím, že je na vyžádání budou muset zapnout. Podle zpravodajského serveru BBC se tak stane v souvislosti se zpřísněnými bezpečnostními doporučeními USA.

Foto: Profimedia.cz

Aby se pasažér dostal se svým telefonem až do letadla, může ho čekat speciální kontrola. Ilustrační foto.

Článek

„V souladu s doporučením Spojených států nyní může být po cestujících na některých trasách do Británie či z Británie požadováno, aby ukázali, že elektronické přístroje v jejich příručním zavazadle jsou nabité, jinak jim nemusí být povoleno vzít si zařízení do letadla,“ upozornil britský dopravní úřad DfT.

USA se snaží maximálně omezit riziko nových výbušnin, které by se mohly ukrývat v osobních elektronických přístrojích. [celá zpráva]

Před lety do Spojených států amerických zostřila Velká Británie kontroly cestujících, respektive elektroniky, kterou si berou na palubu letadel, už v minulém týdnu. Nyní je však předchozí nabití převážených přístrojů doporučeno všem cestujícím.

Zapnutím elektronického zařízení pasažér prokáže jeho funkčnost a vymaní se ze škatulky potenciálního nebezpečí. Doporučení se netýká jen notebooků a mobilních telefonů, ale také cestovních žehliček, holicích strojků, fénů na vlasy nebo fotoaparátů.

Některé aerolinky jsou připraveny na neinformovanost svých klientů, a tak těm přistiženým s nenabitými přístroji nabízejí jejich bezplatnou úschovu. Například nízkonákladová letecká společnost EasyJet zatím nevydala konkrétní instrukce pro své klienty.

Reklama

Výběr článků

Načítám