Hlavní obsah

Gigantický železniční model je splněným dětským snem

Novinky, fis

Mnohem víc než jen hračkou je obrovský železniční model vystavovaný ve Flemingtonu v americkém New Jersey. Jeho autorovi se podařilo vytvořit zmenšenou verzi americké i švýcarské krajiny.

BEZ KOMENTÁŘE: Největší železniční model na světě

 
Článek

Když Bruce Williams Zaccagnino začal před lety se stavbou největšího železničního modelu světa, bral to jako svoje hobby. Dílo budoval ve sklepě za pomoci své manželky Jean. Z koníčku se postupně stala vášeň a z malé železnice obří komplex s mosty i budovami.

Po více než 14 kilometrech železniční trati jezdí stovka vláčků míjejících na tři tisíce budov. Ty tvoří vesničky i města s celkem padesáti tisíci uličkami. Nad železniční dráhou se klene 400 mostů. Nechybí ani skály, kopce, lesy a jezera.

Foto: Profimedia.cz

Kus umělé přírody unikátního železničního modelu představuje zasněžené horské oblasti.

Zaccagnino vysvětluje, že v případě modelu Northlandz se nejedná jen o smyšlenou idylickou krajinu. Jeho dílo prý naopak reprezentuje přírodu, kterou lze na různých místech světa spatřit.

Inspirací mu bylo například Švýcarsko, které je železniční sítí hustě protkané i ve skutečnosti. Část modelu odkrývá také historii amerických železnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám