Hlavní obsah

Co zažijete na nejvíce adrenalinových atrakcích matějské? Podívejte se

Novinky, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Každoročně s jarními měsíci přichází také radostná akce nejen pro děti, ale i pro dospělé. Matějská pouť, která je nejznámější a nejoblíbenější poutí v Česku, letos nabízí na 135 atrakcí. S pomocí dvou kamer jsme otestovali pět nejvíce adrenalinových. Podívejte se, jak jízda vypadá z pohledu návštěvníka atrakce.

Co zažijete na nejvíce adrenalinových atrakcích matějské? Podívejte seVideo: Novinky

 
Článek

Většina nejobávanějších, ale zároveň nejlákavějších atrakcí přijíždí již tradičně z Nizozemska. Respekt budí svou výškou, přetížením, rychlostí a mnohdy nepředvídatelnou rotací. Komu se dělá špatně z obyčejného řetízkáče, měl by raději atrakce tohoto rázu vynechat.

Z těch nejzajímavějších jsme vybrali vysoký dvouramenný Booster, horskou dráhu Super mouse, několikaramenný Sound machine, nevyzpytatelný svou rotací sedaček, řetízkový kolotoč vysoký 50 metrů a vystřelovací kouli. Do atrakcí jsme posadili dobrovolníka s kamerou, který po každé jízdě zhodnotil své pocity.

Atrakce si tak užil nejen náš „testovací jezdec“, ale díky speciální malé kameře se můžete podívat i vy, jak taková jízda vypadá, jak stroj rotuje a jaké výhledy vám atrakce nabízí.

Booster jen pro otrlé

„Z pěti vybraných atrakcí byl pro mě nejhorší Booster. Je to docela šok, hlavně začátek, ale když si na to člověk zvykne a ví, co očekávat, tak už se to dá. Naopak jako nejmírnější hodnotím řetízkáč. Méně adrenalinu, ale pěkná rozhlídka na Prahu,“ shrnuje své zážitky Jan Fišera, který atrakce vyzkoušel.

Matějská pouť se koná v areálu Výstaviště Praha od 1. března do 30. dubna. Mimo speciálních holandských atrakcí jsou zde jako každý rok i ty klasické. Horská dráha, ruské kolo, centrifuga, autodromy, pro děti houpačky, skákací a strašidelné hrady nebo kolotoče. Nechybí stánky s rychlým občerstvením, perníková srdce, ale i moravské koláče nazývané frgále. No a samozřejmě pivo.

Atrakce na Matějské poutiVideo: Novinky

Pokud máte početnější rodinu, připravte se, že na matějské můžete nechat i několik tisíc korun za jediný den. Ceny za vstup na jednotlivé atrakce se pohybují od 40 korun za ty dětské do 200 korun za adrenalinové pro dospěláky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám