Hlavní obsah

Londýn pohltila hustá mlha, vrátila se atmosféra třicátých let

Novinky, jky
Londýn

Výjimečnou fotografii pořídila londýnská policie z helikoptéry, jejíž pomocí monitorovala situaci ve městě. Londýnské ulice zahalila ve středu hustá mlha, která však v ulicích navodila atmosféru starých časů.

Foto: Profimedia.cz

Z husté mlhy se tyčily jen ty nejvyšší budovy Londýna.

Článek

Letadla měla problémy, fotografové naopak žně. Mlhy si sice lidé v Londýně užijí v průběhu roku více než dost, avšak ne vždy se podaří, že je tak hustá a kompaktní i při pohledu ze vzduchu. Ač výjimečný snímek policisté vyfotili pouze na iPhone a poté umístili na sociální síť Twitter, fotografie už koluje po celém světě.

Foto: Profimedia.cz

Červený dvoupatrový autobus, jeden ze symbolů v Londýna, v druhém symbolu Londýna - mlze.

„Mlha je pro každého pilota při létání výzvou, ale jakmile jsme se dostali nad ni, byli jsme schopní fungovat normálně. Snímky můžeme pořizovat, pouze když vzlétáme či během návratu na základnu. Jsme podpůrná složka při ochraně obyvatel Londýna a musíme dávat pozor na to, co se kde děje,” uvedl policejní kapitán John Roberts, který helikoptéru pilotoval.

Foto: Profimedia.cz

Big Ben v mlžném oparu

Londýnská policejní letecká složka si dokonce zřídila speciální účet na Twitteru s názvem @MPSinthesky, pod kterým zveřejňuje snímky, které policisté z unikátní perspektivy pořídí.

Foto: Profimedia.cz

Tímto počasím se Londýn proslavil po celém světě. Ostatně jako skoro celá Anglie...

Dá se očekávat, že londýnské ulice budou zahalené do mlhy i v některých dalších dnech. V tomto období je to v Londýně totiž s nadsázkou skoro až samozřejmost.

Foto: Profimedia.cz

Jen moderní vozy lidem dokazovaly, že jsou skutečně v jednadvacátém století.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám