Hlavní obsah

V Olomouckém kraji čekají na lyžaře nové sjezdovky a stopy

Právo, Mirka Paloncy

V lyžařských areálech v Olomouckém kraji vrcholí přípravy na zimní sezónu. Návštěvníky potěší nové sjezdovky, vleky a trasy pro běžkaře. Nové trasy využijí mimo jiné také rodiny s dětmi.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

V Jeseníkách čekají na lyžaře v zimní sezóně novinky. Ilustrační foto

Článek

V Jeseníkách se nacházejí desítky moderních lyžařských středisek se sjezdovkami různé obtížnosti pro začátečníky, rodiny s dětmi i zkušené lyžaře. Ve Sportovním areálu v Koutech nad Desnou připravují na nadcházející sezónu novou modrou sjezdovku o délce 3050 metrů s převýšením 520 metrů. Nadchne především rodiny s dětmi.

Další novinkou jsou dvě zóny, kde si na své přijdou freeridoví lyžaři nebo snowboardisté. Rozšíří se také příjezdová část sjezdovky Hřebenovka.

Slalomový svah i lázeňské kluziště

Lyžaři, kteří zamíří do Skiareálu Filipovice, ocení nový vlek i lepší zázemí a služby. V nových prostorech najdou lyžařskou školu a půjčovnu lyží. V jesenickém středisku Přemyslov čeká lyžaře nové občerstvení s terasou a lepší vlek, nový bufet i půjčovnu lyží pak nabídne v zimní sezóně Skiareál Kareš.

Příznivci sjezdového lyžování mohou vybírat z pestré nabídky dalších lyžařských center. V areálu na Červenohorském sedle najdou méně náročné sjezdové tratě i prudký slalomový svah určený zkušeným lyžařům. K oblíbeným cílům rodin s dětmi patří také střediska Kraličák v Hynčicích pod Sušinou, Petříkov nebo Ostružná.

Krásná horská příroda Jeseníků láká rovněž běžkaře, které potěší stovky kilometrů udržovaných stop. V letošní sezóně mohou využít nový okruh kolem Bozeňova. Vydat se mohou po trase mezi obcemi Lupěné a Hněvkov, která vznikla na místě bývalé železniční trati a v letních měsících slouží jako cyklostezka.

Zasloužený odpočinek

Lyžování lze spojit s návštěvou lázní a wellness center, jejichž nabídka je v Olomouckém kraji pestrá. Nejstarší vodoléčebné lázně na světě, Priessnitzovy lázně v Jeseníku, připravily řadu relaxačních a wellness pobytů.

Návštěvníci zde mohou nejen relaxovat, ale v zimních měsících využít také jediné lázeňské kluziště v ČR nebo se vydat na vyjížďky se psím spřežením, na výlet na sněžnicích nebo se projet na skútru.

Reklama

Výběr článků

Načítám