Hlavní obsah

Lyžování v Janských Lázních a Peci propojí rolba

Janské Lázně

Krkonošský SkiResort Černá hora - Pec pod Sněžkou letos nabídne lyžařům možnost dostat se z areálu Černá hora u Janských Lázní do Pece na lyžích a rolbou. Odpadne tak jízda skibusem. Základní cena skipasu pro dospělého v hlavní sezóně zůstane na 620 korunách. Novinkou bude zavedení zvýhodněných rodinných skipasů. Investice do areálů činily přes 40 miliónů korun.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Lyžování v Janských Lázních dozná drobných změn.

Článek

Na Černé hoře přibyly sjezdovky Hofmanky a Zalomená. Většinu z asi tříkilometrové trasy mezi dosud oddělenými středisky lyžaři překonají na lyžích. Na dvou úsecích s mírným stoupáním mezi Černou horou a Pražskou boudou je zdarma svezou rolby.

„Lyžaři z Černé hory a Janských Lázní mohou sjet do Pece pod Sněžkou kdykoli během dne. Stejně tak lidé ubytovaní v Peci pod Sněžkou mohou den strávit na sjezdovkách Černé hory a pak se na lyžích a rolbou vrátit zpět,“ uvedl Petr Hynek ze společnosti Mega Plus, která areály od loňské zimy provozuje.

Z Pece pod Sněžkou do Janských Lázní bude lyžaře vozit skibus. Připravené jednosměrné propojení Černé hory s Pecí pod Sněžkou je podle Hynka prvním krokem k budoucímu lyžařskému propojení všech pěti středisek SkiResortu. Do něj kromě Černé hory a Pece pod Sněžkou patří i menší střediska Černý Důl, Velká Úpa a Svoboda nad Úpou.

Lepší zasněžování

Mezi letošní hlavní investice SkiResortu patřilo v Peci pod Sněžkou vybudování třikrát výkonnějšího zasněžování na sjezdovkách Javor. Areál pořídil i dvě nové rolby a od dolních stanic peckých vleků Zahrádky a Vysoký svah k dolní stanici lanovky na Hnědý vrch bude nově lyžaře vozit 85 metrů dlouhý pojezdový pás. Lyžařům tak odpadne stoupání, které k lanovce museli překonávat pěšky.

V ceníku budou novinkou rodinné jízdenky. Pokud si koupí jednodenní až sedmidenní skipas rodiče, dostane první dítě či junior v rodině čtvrtinovou slevu. Druhé a třetí dítě či junior pak zaplatí za lyžování polovinu. Děti do pěti let budou mít lyžování zdarma. U šestidenních a sedmidenních skipasů bude večerní lyžování každý den v ceně. Sezónní jízdenka za 10 tisíc korun bude nově platit i v létě na kabinové lanovce na Černou horu a na sedačkové lanovce na Hnědý vrch. Ve SkiResortu bude pro letošní zimu připraveno 37 kilometrů sjezdovek, tedy o čtyři kilometry více než loni.

V Peci pod Sněžkou se pro veřejnost otevře 700 metrů dlouhá sjezdovka Javor 3. V Janských Lázních vznikly sjezdovky Hofmanky a Zalomená, kde se bude podle provozující společnosti prozatím lyžovat na přírodním sněhu. Systém zasněžování a nová šestisedačková lanovka by zde mohly fungovat v příštím roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám