Hlavní obsah

Nejdražší dovolená světa: dva roky prázdnin za víc než 30 miliónů

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lákavě dlouhé dva roky prázdnin, lepší než v románu Julese Verna, si užije čínský šťastlivec na stovkách nejkrásnějších míst planety. Ke koupi pořádně drahé dovolené v ceně miliónu liber (zhruba 30,3 miliónu korun) se odhodlal muž původem z Číny. Na cestu se vydá nejspíš příští rok.

Foto: Věra Keilová, Právo

Pyramidy v egyptské Gíze jsou jednou z nejnavštěvovanějších památek světa. Při jeho poznávání proto na seznamu atrakcí nesmějí chybět.

Článek

Podívat se na 962 míst ze seznamu kulturního dědictví UNESCO, spát v nejlepších hotelech a cestovat nejkomfortnějšími třídami letadel po více než 100 státech světa, bude zájemce, který se přihlásil ke koupi dvouletých prázdnin v hodnotě milión liber, tedy více než 30 miliónů korun. Tuto nabídku uveřejnil minulý měsíc portál veryfirstto.com, který se soustředí kromě jiného právě na prodej zážitků.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Trasa, zahrnující místa světového dědictví, povede také do centra Prahy.

Ze zmíněného miliónu liber poputuje podle britského deníku Guardian pět tisíc liber organizaci UNESCO, deník Telegraph uvádí dvojnásobnou částku. Otázkou zatím zůstává, zda bude čínský cestovatel, jehož jméno je zatím neznámé, poznávat nejúchvatnější místa světa sám, nebo v doprovodu další osoby. Luxusní dovolená je totiž určená pro dva lidi.

Čínský boháč, který se rozhodl investovat nemalý finanční obnos do dobrodružné cesty kolem světa, má zatím závazky, jež mu nedovolují vyrazit na cestu hned. Dokončuje totiž doktorské studium.

Foto: Profimedia.cz

Kromě měst a architektonických památek turista navštíví také oblasti přírodního bohatství. Například Yellowstonský národní park v USA.

Draze a bez rizik

V některých oblastech na soupisu zastávek, které by cestovatel měl navštívit, není aktuálně příliš bezpečno. Patří mezi ně například syrské Aleppo, Leptis Magna v Libyi nebo Pasargady v Íránu.

České památky na seznamu UNESCO

Historické centrum Prahy

Poutní kostel svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře

Historické centrum Kutné Hory s chrámem svaté Barbory a katedrálou Nanebevzetí Panny Marie

Lednicko-valtický areál

Zachovalá historická vesnice Holašovice

Zámek Kroměříž a jeho zahrady

Historické centrum Českého Krumlova

Vila Tugendhat v Brně

Židovská čtvrť a bazilika svatého Prokopa v Třebíči

Zámek v Litomyšli

Sloup Nejsvětější Trojice v Olomouci

Historické centrum Telče

Zakladatel webových stránek veryfirtto.com Marcel Knobil ale podle britského Telegraphu přislíbil, že se firma bude snažit zajistit, aby se muž mohl podívat opravdu na všechna místa, a to za dostatečných bezpečnostních podmínek.

Reklama

Související články

Putování po kubánských památkách UNESCO

Kuba, největší ostrov Velkých Antil, je z pohledu zahraničních návštěvníků unikátním místem. Žádný z okolních karibských ostrovů se s ní nemůže rovnat co do...

Výběr článků

Načítám