Hlavní obsah

Žluté květy řepky olejky zaplavily čínská údolí

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé si většinou spojují Čínu s velkou produkcí rýže, ale i tady se můžete setkat s oblastmi, které se zaměřují na tolik vyzdvihovanou řepku olejku. Následující snímky ukazují neuvěřitelnou krajinu, ve které vládne tisíc včel a žlutá barva.

Foto: Profimedia.cz

Počasí sice focení nepřálo, ale z vysokého kopce se podařilo vyfotit několik hezkých snímků.

Článek

Na jihu čínské oblasti Luo-pching se zaměřili na pěstování řepky olejky. Podle žluté záplavy květů je jasně vidět, že se tu rostlinám daří. Čína produkuje 15 miliónů tun řepky, ze které vyrábí oleje na vaření, ale také biopalivo.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

S rostoucí cenou ropy se stále zvyšuje poptávka po alternativních zdrojích a roste počet zemědělců, kteří nabízejí řepku.

Snímky vytvořila německá fotografka Anne Berlinová při své pouti skrz provincii Jün-nan. "Když jsem poprvé vystoupila z auta, byla jsem ohromená. Dokonce jsem, zapomněla fotit," řekla Berlinová listu Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

"Nikdy jsem nic podobného neviděla. Bylo to úžasné. Když jsem procházela nádhernou krajinou, cítila jsem se jako Alenka v Říši divů. Okolo mne létaly tisíce zaneprázdněných včel. Bylo to jako bych plavala ve žlutém moři," dodala. Počasí sice focení nepřálo, ale z vysokého kopce se jí podařilo vyfotit několik hezkých snímků.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám