Hlavní obsah

Na Festival otevřených sklepů zvou vinaři jižní Moravy

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jižní Morava

Letní sezóna vinařské turistiky na jižní Moravě vrcholí Festivalem otevřených sklepů s podtitulem kulturní dědictví Moravy. Pořadatelé chtějí návštěvníkům ukázat padesát vinných sklípků v osmi obcích. Dvoudenní vinařský svátek se bude konat 20. a 21. června mezi městečky Kostice, Mikulčice, Prušánky a dalšími.

Článek

Projekt Festivalu otevřených sklepů je odezvou na rostoucí poptávku milovníků vína z celé republiky po kvalitních autentických zážitcích s vínem.

Za nejdůležitější poslání festivalu organizátoři považují představit náročnějším klientům kvalitu vín místních malých i větších vinařů, ale i rostoucí úroveň turistických služeb a schopnost zorganizovat špičkovou akci tohoto druhu.

Dvoudenní vinařský svátek bude nejen ve znamení opulentních vín, podlužáckých specialit, ale i jazzu, blues a svébytného folkloru.

„Návštěvníkům představíme nejen typická vína z regionu, ale i místní vinařské tradice a kulturní dědictví. Spojenými silami vinařů a obcí zajistíme i dostatek potřebných turistických služeb a bohatou nabídku doprovodného programu," uvedl pořadatel Juraj Flamik z agentury Partnerství.

Pořadatelé nabízejí zakoupení vstupenek přes internet, organizují pravidelnou dopravu autobusy mezi obcemi, předregistraci na akce doprovodného programu nebo sms servis o obsazenosti sklepů přímo na akci.  Zájemci si mohou vyhledat na seznamu obcí  Kostice, Mikulčice, Moravská Nová Ves, Prušánky, Tvrdonice, Nový Poddvorov, Starý Poddvorov i místa, kde se konkrétní sklípek nachází.

Centrum festivalu bude na obecním úřadě v Moravské Nové Vsi, kde také v sobotu v devět hodin ráno festival slavnostně začne. Sklípky budou otevřeny v sobotu od deseti do 21 hodin, v neděli od 11 do 18 hodin.

Jak se dostanate na Festival otevřených sklepů

Autem: sjezd z dálnice D2 (Brno-Bratislava) je na výjezdu Břeclav, dále se pokračuje 11 km směr Hodonín

Vlakem: Břeclav - Hodonín, stanice Moravská Nová Ves. Do Břeclavi je dobré spojení ze železničních uzlů Praha, Brno, Bohumín, Ostrava, Přerov.

„Chceme, aby návštěvníci i vinaři měli možnost nejen ochutnat vzorky vín, ale také si spolu popovídat, užít si setkání a atmosféry otevřených sklepů, jak si ji dnešní člověk představuje. Proto je počet vstupenek omezen na rozumnou míru," dodal manažer projektu Aleš Tureček.

Reklama

Výběr článků

Načítám