Hlavní obsah

Letní pohoda na zahradě

Novinky, Iva Tvrzová, časopis Chatař a Chalupář

Volné letní dny na zahradě si chceme hezky užít. Co by nám tu nemělo chybět, abychom se cítili v pohodě?

Článek

Každý si příjemně strávený čas na zahradě představuje trochu jinak. Někdo si rád zalenoší, jiný má raději aktivní zábavu. Jinak tráví volno mladá rodina s malými dětmi, jinak dospívající mládež a odlišně lidé v pokročilejším věku.

Nesmí chybět nábytek

V každém případě tu nesmí chybět sedací – a třeba i lehací – nábytek. Záleží na vkusu každého, zda dá přednost výrobkům ze dřeva, kovu, plastu, výpletu či textilu. Důležité ale je, aby byly židle, křesílka či lehátka pohodlné. Požadavkem je i snadná údržba a možnost nechávat nábytek celou sezónu, případně celý rok venku, bez každodenního nutného úklidu pod střechu. Tomu nejlépe vyhovuje nábytek z tvrdých exotických dřevin.

Pro labužníky

Řada lidí ráda spojuje pobyt na zahradě s přípravou jídla pod širým nebem – ideálním pomocníkem k tomu jsou zahradní grily. Ať klasické na dřevo nebo na plyn, jednoduché nebo komfortně vybavené přístroje. Lepší je začít s jednodušším grilem, a pokud nás tato činnost nepřestane po prvním spáleném stejku bavit, můžeme si po čase pořídit náročnější model.

Pro podávání nápojů, zvláště pokud se u nás schází větší společnost, si můžeme pořídit skládací barový pult. Nabízí značný úložný prostor pro potřebné suroviny i pro skleničky a další výbavu. A když se zábava protáhne do pozdních hodin, využijeme zahradní osvětlení.

Vodní hrátky

Máme-li na zahradě bazén, koupací jezírko nebo masážní bazének, máme při hezkém počasí o zábavu postaráno.

Sport a zábava

Malé děti budou vděčné za pískoviště, na kterém se nejen dají dělat bábovičky a stavět hrady, ale i budovat závodní okruhy pro autíčka. Ty větší nepohrdnou houpačkou nebo různými prvky pro trénování zdatnosti. Mládež a dospělí zas uvítají prostor pro míčové hry nebo stůl na stolní tenis. Ale i na malé zahradě se dá sportovně zabavit – zahrát si třeba kroket nebo pétanque.

Reklama

Související články

Přestaňte snít. Bazény jsou na dosah

Pozorujete zasněženou zahradu a sníte o létu? O krásném bazénu plném křišťálové a příjemně teplé vody? Odborníci radí: pokud si opravdu chcete splnit své...

Posaďte se na terase

K tomu, aby si člověk mohl pohodlně a v soukromí užívat sluníčka a čerstvého povětří, nepotřebuje vlastnit hned zahradu. S trochou šikovných nápadů si můžete...

Trendy pro bazény

Pořizujete-li bazén, pak nestačí jen vybrat správou velikost, umístění, vhodný tvar nebo výrobní materiál. Důležitá je také volba bazénového příslušenství,...

Výběr článků

Načítám