Hlavní obsah

Díky zrcadlové podezdívce moderní dům levituje v prostoru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Designéři portugalské architektonické společnosti MIMA představili svůj ekonomicky nenáročný „létající” dům. Optického klamu dosáhli tak, že domu navrhli podezdívku s obkladem ze zrcadel. Minimalistická stavba díky tomu vypadá jako vznášející se kvádr.

Foto: Profimedia.cz

Dům má hodně minimalistické a nekomplikované tvary. Z dálky vypadá, jako by ho nesly nafukovací balónky.

Článek

Stavba nese název MIMA Light a vznikla ze dřeva, oceli a skla. Dodává se v několika rozměrech, od sedmi po třináct metrů.

Jde o prefabrikovanou budovu, která může vzniknout kdekoli v rámci Evropské unie.

Foto: Profimedia.cz

Boční zrdacadla na podezdívce dodávají stavbě originální vzhled.

Vznášející se efekt je způsoben zrcadly, která jsou umístěna na základech domu. Ta odrážejí okolní krajinu a dodávají stavbě na zajímavosti a originalitě.

Každý prefabrikovaný dům obsahuje kuchyni, toaletu s koupelnou, obývací pokoj a prostor sloužící jako ložnice. K ohřevu vody je možné připojit kotel na solární panely.

Foto: Profimedia.cz

Interiéru včetně kuchyně dominuje obklad dřevem a světlé odstíny.

Stavba má připomínat minimalistické sochy. Architekti se při jejím navrhování inspirovali geometrickými díly umělců Donalda Judda, Johna Mccrackena a Roberta Morrise. Cílem evidentně bylo vytvořit stavbu, kterou si na první pohled spletete s uměleckým objektem.

Foto: Profimedia.cz

Prosklení na koncích stavby umožňuje působivé výhledy do zeleně.

Dům je rozhodně komornějším bydlením pro jednotlivce nebo páry. V základních velikostech nabízí délku od 7,2 do 13, 2 metru. Samotná stavba má stát od půl do cca miliónu korun v závislosti na vybavení a velikosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám