Hlavní obsah

Stromový dům za 1,9 miliónu poskytuje svému majiteli skutečný luxus

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se týče bydlení, v dnešní době se stylům meze nekladou. Každý si může podle množství financí a svého vkusu pořídit prakticky cokoliv. Někdo má rád klasické moderní styly, jiný dává přednost netradičnímu nebo přírodnímu vzhledu. Milovníkem jedinečnosti je i Chris Whalley z Kentu ve Velké Británii, který si postavil specifický dům na stromě, a to s veškerým možným luxusem.

Foto: Profimedia.cz

Pyšný stavitel se svým dílem za 1,9 miliónu korun. Zvenku cena moc neodpovídá.

Článek

Už pouhé označení "dům na stromě" sebou nese závan obyčejnosti a nepřílišné moderní vybavenosti. Opak ale může být pravdou. Jeden takový důkaz, který vyšel majitele na 60 000 liber (cca 1,9 miliónu korun), stojí v britském Kentu a jeho vlastníkem a pyšným stavitelem je Chris Whalley.

Foto: Profimedia.cz

Přírodně moderní kuchyň

Že se nejedná o jen tak obyčejný řadový dům, je jasné už z dálky. Impozantní stavba se nachází zhruba šest metrů nad zemí, a je téměř celá postavena z naplaveného dřeva, které si šikovný stavitel přinesl z nedaleké pláže Whitstable. Množství mu bohatě postačilo i na částečné vybavení interiéru, potřebný zbytek koupil u nedaleké dřevařské společnosti.

Foto: Profimedia.cz

Romantická ložnice

Foto: Profimedia.cz

Hygienické zázemí je nutností i na stromě.

Práce na domě mu trvaly zhruba sedm měsíců, ke stavbě nevyužíval žádná podpůrná lešení, vystačil si pouze s kladkou a lany, uvádí server Daily Mail.

V tomto domě spjatém s přírodou a přírodními materiály ale najdete i čistě moderní záležitosti - nechybí tu veškeré rozvody vody a elektřiny, krb, sprchový kout, moderní kuchyň, majitel si našel místo i na velkou plazmovou televizi a relaxovat může ve vířivce.

Foto: Profimedia.cz

V prostoru pod domem se našlo místo i na vířivku.

A že jeho dům opravdu nabízí netradiční bydlení, dokládá i fakt, že mu chodí nabídky od turistů z celého světa, kteří by se chtěli v jeho domě ubytovat. Zájemce o nocleh vyjde jedna noc na 150 až 200 liber (4700 - 6300 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám