Hlavní obsah

Originální stany vypadají jako slavné auto, bunda i taška na kolečkách

Novinky, tnk

Pokud se letos v létě chystáte vydat na hudební festivaly, můžete si zkusit vzít s sebou originální příbytek, který například na první pohled zapadne mezi automobily nebo se zamaskuje jako obyčejná taška. Ve svém příbytku můžete na koncerty dokonce i přijít oblečeni nebo můžete ušetřit místo v přeplněném kempu a zvolit tzv. stromový stan.

Foto: Profimedia.cz

Stan vznikl díky inspiraci automobilem.

Článek

Nový stan, který vypadá přesně jako Volkswagen Camper Van, se má stát největším hitem na letošních letních hudebních festivalech. Replika automobilu ve stejné velikosti z roku 1965 poskytuje dostatek prostoru pro spaní pro čtyři až pět lidí.

Foto: Profimedia.cz

Stan je poměrně prostorný.

Pokud ale neplánujete na festivaly vyrazit s přáteli, tak vám dobře poslouží obyčejný stan pro jednoho. Na první pohled slouží jen jako bunda s kapucí.

Foto: Profimedia.cz

Na první pohled vypadá stan jako běžná bunda. Po rozepnutí jej ale uživatel může začít skládat v příbytek.

Lehká nepromokavá bunda, která se několika šikovnými tahy změní ve spacák i stan v jednom, nese název JakPak a vyrábí se v černé a zelené barvě.

Foto: Profimedia.cz

Složený stan připomíná spíš spacák.

Nápaditým stanem, který navrhl televizní producent Peter Samuelson primárně jako příbytek pro bezdomovce, kteří se po městě často pohybují právě s vozíkem, je i stan skrytý ve velké tašce na kolečkách.

Foto: Profimedia.cz

Přes den stan slouží jako pojízdná taška.

Nový přístřešek pro bezdomovce se jmenuje Edar (jde o zkratku anglických slov - Everyone Deserves A Roof - v překladu: každý si zaslouží přístřeší). Přes den stan vypadá jako mobilní taška, zatímco v noci se změní na komfortní stan.

Foto: Profimedia.cz

Tašku je možné rozložit v menší stan.

Stan může ale stejně dobře sloužit i starším lidem, kterým bude pojízdná taška zároveň poskytovat oporu při chůzi.

V přeplněném kempu vsaďte na tzv. stromové stany

Pokud dorazíte do kempu, kde už nemají moc ploch k pronájmu, tak máte se stromovým stanem mnohem větší šanci, že najdete pro svůj stan místo. V případě potřeby jej můžete lehce zavěsit na větev nejbližšího stromu.

Foto: Profimedia.cz

Stan je možné v nepříznivém počasí zavěsit na strom.

Při stanování v divoké přírodě oceníte spíš stan, který se upevňuje přímo na kmen stromu. Autorem takového stanu je designer Dré Wapenaar z Holandska.

Foto: Profimedia.cz

Stan je možné zavěsit na kmen stromu.

Stromové stany oceníte i při nepříznivém počasí. Stromový stan se neznečistí od bláta a pobyt v něm je tak příjemnější. U první varianty stromového stanu je třeba stan ale velmi dobře ukotvit jinak by se v bouři začal pohybovat.

Zajímavým stanem s nápadem je i stan, který sám vytváří elektřinu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám