Hlavní obsah

Mechová předložka návrhářky La Chanh vnese do koupelny život

LUZERN

Návrhářka Nguyen La Chanh dostala báječný nápad, jak dostat přírodu do koupelny. Přišla s neobvyklým nápadem - mechovou koupelnovou předložkou. Vyrobila předložku ze sedmdesáti chomáčků různých druhů. "Mech potřebuje velmi málo péče a je velmi relaxující," říká Nguyen o svém vynálezu předvedeném ve švýcarském Luzernu.

Článek

Každý chomáček mechu má průměr šest centimetrů a je ukotven v pěnové podložce. Ta zabraňuje, aby se předložka nerozrostla po koupelně.

Jak uvádí list Daily Telegraph, mechová předložka je na dotek opravdu přímo mechově měkká, a když navlhne, nezačne páchnout. Naopak, voda, která z koupajících se na podložku nakape, mech vyživuje.

:. Mechový koberec je zapuštěn do pěnové podložky, která zabraňuje tomu, aby se mech rozrůstal po koupelně.   Foto: Archiv autorky

"Chtěla jsem přijít na nějaký nový způsob, jak mít v bytě rostliny. Nejen kytky, které tiše stojí v květináči v rohu obýváku, ale živé rostliny, které se vyvíjejí. Myslím, že se tahle předložka bude líbit lidem, kterým chybí trocha přírody v bytě, protože žijí daleko od ní," říká Nguyen La Chanh.

Návrhářka hledá investora, který by vložil peníze do výroby předložky, aby stála méně než 7000 Kč - na tolik totiž v přepočtu vyšla výroba prototypu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám