Hlavní obsah

V Roztokách u Prahy vyroste vědeckotechnický park za půl miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový vědeckotechnický park, který si vyžádá investici půl miliardy korun a zaměstná až 150 špičkových odborníků, bude postaven v Roztokách u Prahy.

Článek

Stavba vědeckotechnického parku byla v Roztokách slavnostně zahájena tento týden a dokončena má být v září příštího roku. Zakladatelem a iniciátorem vzniku Vědeckotechnického parku Roztoky je společnost Trigema.

„Nové středisko výzkumu a vývoje nabídne své služby nadějným i zavedeným firmám především z oblasti automobilového průmyslu, ale také výzkumníkům a vývojářům ze Strojní fakulty ČVUT,“ sdělil mluvčí agentury CzechInvest Jiří Sochor.

Ve spolupráci s ČVUT a s podnikatelským sektorem se chce park zabývat výzkumem a vývojem spalovacích motorů pro automobily, motorů s alternativními pohony i konstrukcí vozidlových převodovek.

„Hlavním úkolem právě vznikajícího vědeckotechnického parku bude poskytnout partnerům unikátní prostředí pro rozvoj jejich inovačních aktivit a poskytování kapacit pro účely aplikovaného výzkumu a vývoje,“ uvedl hlavní manažer projektu Hugo Jandl.

Pověřená generální ředitelka CzechInvestu Alexandra Rudyšarová uvedla, že výstavbu energeticky úsporné budovy a její vybavení nejmodernějšími technologiemi finančně podpoří operační program Podnikání a inovace, a to 142 milióny korun.

Reklama

Související témata:

Související články

V brněnské hale Rondo už se zase bruslí

V ulici přes třicet stupňů, uvnitř příjemný chládek. Hokejisté právě zkoušejí kvalitu nového ledu a puky se odrážejí od mantinelů jeden za druhým. Na bruslení...

Výběr článků

Načítám