Hlavní obsah

Absolutně průhledná krychle nabízí luxusní bydlení spjaté s přírodou

Novinky, Barbora Vaníčková

Nevadí vám převlékat se před oknem s roztaženými závěsy? Potom se nestydíte. A je-li vaše míra stydlivosti posunuta ještě dál, je právě pro vás určen následující způsob bydlení vycházející z naprostého souznění s přírodou. Jediný použitý stavební materiál je čiré sklo, tady se nikam neschováte.

Článek

Skleněnou krychli navrhlo italské studio Santambrogiomilano jako řešení požadavku naprostého souznění s přírodou. Jeho obyvatelé musí plně rezignovat na jakoukoli formu soukromí, sklo totiž tvoří veškerý stavební materiál od podlah, stěn až po stropy.

Skleněná je kuchyňská linka, koupelna, knihovna i ložnice. Z čirého materiálu je umyvadlo, pohovka i schody. Dům je zkrátka plně průhledný. Ano zhmotnělý sen všech domovnic a nenechavých sousedek.

Nepořádek neschováte

Pokud jste zvyklí zavírat svůj nepořádek do skříně, jste ztracení, za průhlednými dveřmi se neschová vůbec nic. Nemravné časopisy na dně šuplíku? Jedině obalené pěkným balícím papírem. Ale konec legrace, koncept domu nazvaný příhodně „Žít sen“ má především splnit odvěkou touhu člověka po sepětí s přírodou.

Ať se již rozhodnete pro zasněžené kopce nebo pro deštný prales, neustále vás budou obklopovat jen a jen romantické krajinné scenérie. A to není vše, dům může vyrůst i na vodní hladině, čímž vám umožní pozorovat podvodní svět. Výmalbu řešit nemusíte, dopoledne ozdobí strop plující mraky, po setmění se promění v hvězdnou oblohu.

Naprosté souznění s přírodou

Výhled z okna máte v kterémkoli místě v domě. Právě tak, ale mají všichni členové rodiny přehled o tom, co zrovna děláte nebo neděláte. Ubohé děti, které se s výmluvou, že se musí učit, zašijí k počítačovým hrám. Jediné, čím se můžete krýt, jsou maximálně polštáře od pohovky nebo postelová matrace. Zbytek nábytku je vyroben z montovaných skleněných panelů.

Útěchou za ztracené soukromí vám ale mohou být nově nabyté zkušenosti. No, řekněte, kde jinde můžete z bezprostřední blízkosti pozorovat život divokých zvířat ve volné přírodě? Ačkoli možná bude spíš platit, kde jinde mohou divoká zvířata pozorovat životní návyky člověka?

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám