Hlavní obsah

Pražská Stromovka nabídne návštěvníkům občerstvení v bývalé vozovně

Právo, če

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Návštěvníci Stromovky se v blízké době dočkají občerstvení a také veřejných záchodků v prostorách bývalé vozovny, asi dvě stě metrů od tramvajové smyčky u Výstaviště. Do pronájmu je získá od města společnost NYTA za necelých 600 tisíc korun ročně.

Foto: archiv, Právo

Objekt bývalé tramvajové vozovny bude brzo sloužit návštěvníkům pražské Stromovky jako stánek s občerstvením, budou zde i toalety.

Článek

„Společnost v nich má provozovat takzvané lidové občerstvení s výrobou teplých minutek, jednoduchých studených jídel a s podáváním teplých a chlazených nápojů včetně čepovaného piva,“ řekl radní pro životní prostředí Petr Štěpánek (SZ).

Budova z červených cihel byla postavena na začátku 20. století v místech, kde končila pouliční koněspřežná dráha, a město ji v předchozích dvou letech za 26 miliónů korun kompletně zrekonstruovalo. „Byla to ruina, ale architektonicky zajímavá,“ řekl Štěpánek. Oprava se povedla, o čemž svědčí to, že pro zachovanou strukturu a barevnost získala ocenění v soutěži Fasáda.

Nájemce vybrala rada velmi snadno, protože nebylo z čeho vybírat. NYTA byla jediným uchazečem. Kdyby město nebylo tak benevolentní, muselo by ale vypsat nové výběrové řízení. V pořadí již třetí. NYTA totiž nesplnila soutěžní podmínky.

Stránky nabídky byly spojené sešívačkou, prohlášení o bezúhonnosti nepředložili oba jednatelé a ekonomická rozvaha cen také chyběla. „Majetková komise nám umožnila vyhlásit vítěze,“ řekl Štěpánek k pochybením.

„Hlavní podmínky ale soutěžící splnil,“ dodal. První soutěž radní podle Štěpánka zrušili jenom proto, aby mohl kontrolní výbor přezkoumat výši nákladů na rekonstrukci vozovny. Údajně neshledal žádné závady.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám