Hlavní obsah

Opel ukázal extrémní astru, bude mít 300 koní a může na normální silnice

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z mnoha světových premiér ženevského autosalonu bude i speciální verze Opelu Astra, která má v názvu pár písmenek navíc - Extreme R. Na přední kola bude u této verze putovat rovných 300 koní – o 20 více než u běžně prodávané Astry OPC.

Foto: Opel

Opel Astra OPC Extreme R (2014)

Článek

Karoserie popisovaného modelu vychází z Astry OPC, díky využití karbonu ale shodila několik kilogramů (přesné číslo Opel neuvedl). Na rozdíl od běžné Astry OPC (280 koní, v prodeji od roku 2012) dostalo provedení Extreme R čtyři koncovky výfuku a nepřehlédnutelné zadní křídlo.

Uvnitř najdete prvky běžné v motoristickém sportu: integrovanou bezpečnostní klec, skořepinová sedadla nebo šestibodové bezpečnostní pásy.

Opel zatím neuvedl, kolik kusů půjde do prodeje. Jisté však je, že se tento model bude prodávat a bude možné na něj namontovat registrační značky a jezdit s ním v běžném provozu.

Dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec posílá na přední kola rovných 300 koní, točivý moment pravděpodobně neklesne pod 400 Nm – to je hodnota, kterou nabízí Astra OPC. Více zatím Opel nehodlá prozrazovat, další detaily přijdou až začátkem března, kdy se v Ženevě otevřou brány tamního autosalonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám