Hlavní obsah

Limitovaná edice Abarthu 500C Italia dorazila do Česka

Novinky, Martin Žemlička

Tuzemské zastoupení italské tuningové společnosti Abarth dovezlo do Česka dva kusy limitované série malého kabrioletu 500C. Cena vozu je 26 000 euro (bez daně), tj. zhruba 650 tisíc korun.

Foto: Abarth ČR

Abarth 500C Italia

Článek

Celkem bude vyrobeno pouhých 150 vozů 500C Italia, přičemž dva z nich získal tuzemský importér pro Českou republiku (jeden už má majitele). Všechna auta z limitované série jsou v modré metalíze nazvané „Azzuro Italia 150“. Tuto barvu nedostanete na žádný jiný Abarth. Dojem luxusu dotvářejí 17palcová kola a žlutě lakované brzdiče.

Uvnitř vozu je hnědá kůže a najdete zde i karbonové sportovní sedačky od Sabeltu. Na středovém tunelu je pak plaketa s číslem vozu, na volantu je italská trikolora.

Foto: Abarth ČR

Abarth 500C Italia

500C Italia pohání přeplňovaný čtyřválec o výkonu 160 koní. Sportovně laděný podvozek dostal tlumiče Koni FSD (Frequency Selective Damping). Tato zajímavá vychytávka podle svého namáhání mění tuhost tlumiče. V bezpečnostní výbavě pak nechybí ESP, pět airbagů a xenonové světlomety.

Foto: Abarth ČR

Abarth 500C Italia

Nechybí ani navigace, v zavazadlovém prostoru jsou dva kožené kufry a sluneční brýle. Ty ladí jak s vozem, tak s klíčkem. Cena za tento limitovaný Fiat 500C je enormní, bez daně přijde na 650 000 korun (při kurzu 25 Kč / euro).

Foto: Abarth ČR

Abarth 500C Italia

Foto: Abarth ČR

Abarth 500C Italia

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám