Hlavní obsah

Do dalších 100 let jede BMW se speciální modrobílou edicí řady 7

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sto let značky BMW se tento rok slaví průběžně. Postupně se představují zajímavosti automobilky, nějaké ty koncepty a také speciální edice. Řada 7 dostane jednu modrobílou s názvem The Next 100 Years.

Foto: BMW

BMW Individual The Next 100 Years

Článek

Pod taktovkou BMW Individual vznikl speciál, který bude nabízen jako oslava stovky let značky a hlavně oslava dalšího sta let. Základem je speciální modrý lak Centennial Blue Metallic Individual s chromovanými doplňky, které v hluboké modré krásně září. Stejně tak jsou zajímavá i dvacetipalcová kovaná kola s dvoubarevným tónováním.

BEZ KOMENTÁŘE: BMW slaví 100. výročí uvedením speciální edice řady 7 Video: BMW

Interiér je pak proveden celý v bílé kůži Merino, kde naopak kontrastují černé prvky na přístrojové desce. Prostoru je v interiéru dost a dost, vždyť všechny verze speciální edice jsou postaveny na prodloužených verzích.

Foto: BMW

BMW Individual The Next 100 Years

A jako Škoda Superb nesla ve své kapsičce ve dveřích deštník, tohle BMW také bude mít jednu vkládanou specialitu – pero Montblanc for BMW. Jde o výrobek slavné firmy Montblanc, která připravila společně s designéry BMW plnicí pero, které má stejnou barvu jako lak karoserie a stříbrné detaily pak odkazují na prošívání sedadel.

Foto: BMW

BMW Individual The Next 100 Years

Pokud budete chtít jeden vůz objednat, měli byste si pospíšit. Jak to u speciální verze ke stému výročí bývá, půjde o omezenou stokusovou sérii. V ní budou nabídnuty tři motorizace. Základem je vidlicový osmiválec o objemu 4,4 litru (750Li) dále pak vrcholný dvanáctiválec o objemu 6,6 l (760Li) a pro fajnšmekry pak čtyřválec o objemu dva litry s elektromotorem, tedy plug-in hybrid 740Le.

Dvě slabší verze půjde pořídit jako dvoukolky i s pohonem všech kol, což je u dvanáctiválce standardem. A abyste při objednávce vypsali správně, co vlastně chcete, tak celé jméno vozu je BMW Individual M760Li xDrive Model V12 Excellence The Next 100 Year. Jen cenu BMW nesdělilo.

Související témata:

Výběr článků

Načítám