Hlavní obsah

Nástupce roomsteru nebude, potvrdila Škoda

Novinky, ČTK, maž

Škoda Auto nebude nabízet nástupce modelu Roomster. Opustí klesající segment velkoprostorových vozů MPV a soustředí se na sportovně užitková SUV, uvedl pro ČTK mluvčí Škody pro český trh Vítězslav Pelc.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Roomster

Článek

Podle dřívějších informací automobilky měl mít roomster svého následovníka. Ten se měl vyrábět na platformě Volkswagenu Caddy v polské Poznani. V Kvasinách Škoda výrobu první generace roomsteru ukončila letos poslední dubnový den.

Podle Pelce trhy jasně ukazují trend rostoucí poptávky a dynamického vývoje v segmentu SUV. „Z tohoto důvodu vyvíjí Škoda maximální úsilí k posílení své modelové palety v kategorii vozů SUV. Značka nebude nadále rozvíjet svoji pozici v segmentu MPV, nástupce modelu Škoda Roomster není plánován," řekl ČTK.

Strategické rozhodnutí ohledně nástupce modelu Roomster vychází podle zástupců automobilky výhradně ze situace na trhu a modelové strategie značky. Nemá souvislost s aférou Dieselgate.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Roomster a Fabia II

Roomster se vyráběl devět let, prodeje nepřekročily půl miliónu kusů. Test Škody Roomster najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Příští rok dorazí od Škody velké SUV 

V příštím roce se naopak nejprve na ženevském autosalonu objeví koncept velkého sedmimístného terénního SUV od Škody a do prodeje by měl jít vůz na konci roku. Následovat by měla i verze kupé určená primárně pro asijský trh a také nový Yeti. V delším časovém horizontu, pravděpodobně v roce 2018, by se mohl objevit ještě další terénní vůz, malý crossover o velikosti fabie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám