Hlavní obsah

Honda odstraní z vodíkového auta vodík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honda chce plug-in hybrid a také čistě elektrický automobil. Jak to udělat a nezruinovat se přitom? Jednoduše. Honda FCV, tedy vůz na palivové články vykuchá a vestaví do něj novou techniku.

Foto: Honda

Honda FCV

Článek

Hondu FCV v sériové verzi jsme vám představovali nedávno. Jde o vodíkový automobil, který jistou chemickou reakcí kyslíku s vodíkem v palivových článcích vytvoří elektřinu, která následně pohání elektromotory. [celá zpráva]

No a právě tohle auto by podle serveru Autoblog.com mělo být základem pro další hybrid i čistý elektromobil. Jak to? Logika je jednoduchá. I ve FCV jsou rozměrné prostory, které místo palivových článků a vodíkové nádrže může zabrat pořádná sada akumulátorů. Elektromotory tu už máme, takže změn bude méně. Karoserie se měnit nemusí, interiér také ne. Jen na přístrojové desce se občas obmění nějaké to tlačítko, displej apod.

No a nové auto by mělo být hotové velmi brzo. Už v roce 2018. Honda zatím neslibuje nic, ale prý se hovoří o dojezdu těchto aut kolem 700 km! A to by byl opravdu parádní počin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám