Hlavní obsah

Náhrada za Mitsubishi ASX se blíží

Dobré SUV Mitsubishi ASX už má své roky. Cyklus obměny modelové řady se blíží k závěru a pravděpodobně tak přijde nová generace. Může vypadat jako nový koncept eX?

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi eX

Článek

Asi úplně přesně ne, ale určité znaky z něj mít asi bude. Mitsubishi totiž velmi často sahá po výraznějších úpravách stávajícího než po radikální změně. Jenže to má brzy skončit. Mitsubishi například oznámilo konec Lanceru EVO, jeho přesun spíš do SUV apod. Takže změny ohromné. Proč by tedy neměl být eX místo ASX?

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi eX

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi eX

Co tenhle koncept, který se představí na autosalonu v Tokiu (28. října), nabízí? Tak především nový design, který sice navazuje na to, jak vypadá například nový Mitsubishi Outlander, ale každému detailu dává výraznější akcent. Když úzká světla, tak tady užší. Když velká maska, tak tady větší apod.

Nás by však zajímalo, co je pod kapotou. Prý jde o čistý elektromobil, který si bere energii z akumulátorů pomocí systému převzatého právě z Outlanderu PHEV. Ovšem pozor. Elektromotory mají být nějaké nové, mnohem lepší. Ale víc bohužel nevíme.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi eX

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mitsubishi ASX

Reklama

Související témata:

Související články

Mitsubishi v Ženevě ukáže crossover ASX

Mitsubishi v úterý oznámilo, že na blížícím se ženevském autosalonu představí svůj nový crossover s označením ASX. Novinka by se měla začít prodávat od konce...

Výběr článků

Načítám