Hlavní obsah

Mercedes umí zaparkovat na dálku, prvním modelem bude nová třída E

Novinky, maž

Mercedes začíná velice zvolna odhalovat novou třídu E, která se začne prodávat na jaře příštího roku. Nové „éčko” dostane nové technologie, které v tuto chvíli nemá ani nejluxusnější mercedes - třída S. Bude například umět zaparkovat na dálku.

BEZ KOMENTÁŘE: Parkování na dálkové ovládání Mercedesu E-Class Video: Mercedes-Benz

 
Článek

Do světové premiéry nové třídy E je ještě daleko – proběhne v lednu na detroitském autosalonu. Stuttgartská automobilka ve velkém předstihu informuje o některých technologiích, které nové „éčko” dostane. Budou to například airbagy v zadních bezpečnostních pásech, což je technologie, kterou už má komerčně k dispozici Ford.

Ani v druhé technologii nebude Mercedes první na světě, jde o parkování auta na dálku. Tuto technologii představilo před několika týdny BMW. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: BMW 7 se dokáže samo zaparkovatVideo: BMW

Na rozdíl od BMW, kde se parkování provádí pomocí klíče, využívá Mercedes aplikaci pro tzv. chytrý telefon. Na něm pak do vzdálenosti tří metrů vozidlo ovládáte krouživými pohyby po displeji. K vyjetí vozu pak stačí jen zadat příslušný povel na mobilním telefonu. Mimochodem mobilem lze díky technologii NFC vůz odemykat i zamykat.

Stejně jako v případě BMW se ptáme, k čemu je to dobré? Napoprvé možná ohromíte své přátele, přínos pro praktický život vidíme snad jen při parkování do velmi malých garáží, dimenzovaných na dřívější, tedy podstatně menší vozy.

Reklama

Výběr článků

Načítám