Hlavní obsah

C4 Cactus z budoucnosti, Citroën ukázal koncept Aircross

Novinky, maž

Citroën ve středu poprvé ukázal svůj nový koncept Aircross, se kterým se ještě tento měsíc chce pochlubit na autosalonu v Šanghaji. Není to náhoda, na čínském trhu Citroën prodá každé čtvrté auto.

Foto: Citroën

Citroën Aircross (koncept, 2015)

Článek

Citroën Aircross je docela velké auto - dlouhé je 458 cm, široké 210 cm a vysoké 173 cm. Rozvor náprav má hodnotu 280 centimetrů. Koncepční vůz zaujme i svými 22palcovými koly s pneumatikami Continental 275/45 R 22. Zaujmou i zadní dveře, otevírané proti směru jízdy.

Design vychází ze sériového provedení C4 Cactus, je zvýrazněn mj. plastovými prvky, jež se táhnou kolem celé karoserie. Nechybí ani tzv. Alloy Bump - speciální pěna, která chrání karoserii před drobným poškozením. Podobnou ochranu dostalo i sériové provedení C4 Cactus. [celá zpráva]

Foto: Citroën

Citroën Aircross (koncept, 2015)

Foto: Citroën

Citroën Aircross (koncept, 2015)

Minimalistický interiér rovněž vychází z „kaktusu”, nabídne ale luxusnější interiér - vpředu jsou kupříkladu dva dvanáctipalcové displeje s vysokým rozlišením (na posuvném pravém displeji může spolucestující sledovat film), velice výrazná jsou sedadla v barevné kombinaci bílá-černá-oranžová.

Spalovací a elektrický motor mají dohromady přes 300 koní

Naopak zbytečností jsou reproduktory a mikrofony, podle výrobce určené „pro usnadnění komunikace mezi posádkou”. O něco menší zbytečnost jsou podle nás dvě webové kamery umístěné v rámech dveří, snímající záběry z cest, jež lze coby album sdílet na sociálních sítích.

Foto: Citroën

Citroën Aircross (koncept, 2015)

Benzínový motor 1.6 THP má výkon 218 k (165 kW) a točivý moment 275 Nm. Elektrický motor na zadní nápravě pak přidává dalších 95 k a točivý moment 200 Nm. V čistě elektrickém režimu Aircross ujede padesát kilometrů.

Zrychlení 0-100 km/h zvládne tento model za 4,5 sekundy, nejvyšší rychlost nebyla oznámena. Spotřeba má hodnotu dle laboratorních měření v kombinovaném režimu 1,7 l/100 km, v praxi s ní ale nepočítejte. Tedy, pokud se tento koncept dostane až do sériové výroby. K tomu se zatím Citroën nevyjádřil.

Foto: Citroën

Citroën Aircross (koncept, 2015)

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám