Hlavní obsah

Cadillac CT6: Americký sok luxusních sedanů typu BMW řady 7 či Audi A8

Novinky, maž

Cadillac na newyorské přehlídce nových automobilů ukázal svou vlajkovou loď - luxusní sedan s jednoduchým názvem - CT6. Nabízí se pro něj tři motorizace, základem je čtyřválec o výkonu 270 koní, vrcholem je pak verze s výkonem rovných 405 koní.

Cadillac CT6 - 2015Video: Cadillac

 
Článek

Luxusní sedan CT6 je dlouhý 5184 mm, široký 1879 mm a vysoký 1472 mm. Rozvor náprav, který zcela zásadně určuje množství místa pro nohy zadních cestujících, má špičkovou hodnotu 3106 mm. Velikost zavazadlového prostoru odhadujeme na 500 litrů, samotná automobilka kupodivu přesné číslo nesdělila. Nevíme ani hmotnost vozu, ta je údajně o sto kilogramů nižší než u konkurenčních sedanů.

V nabídce jsou tři motorizace, všechny spalují benzín. Základem je čtyřválec se zdvihovým objemem dva litry, přeplňovaný turbodmychadlem, který nabídne 270 koní, respektive 198 kW. Dalším motorem je 3,6litrový, atmosféricky plněný šestiválec o výkonu 250kW/340 k.

Foto: Cadillac

Cadillac CT6 (2015)

Třetí motorizací je V6 o objemu tři litry se dvěma turbodmychadly. Vrcholné provedení nabídne 298 kW neboli hezky postaru 405 koňských sil. Točivý moment vrcholí na hodnotě 543 Nm.

Pohon zadních nebo všech kol, výhradně s automatem

Standardně jsou poháněna kola zadní nápravy, v nabídce bude i systém, který bude pomocí mezinápravové spojky připojovat přední kola. Převodovka je výhradně samočinná, má osm rychlostních stupňů.

Nový Cadillac CT6 se začne vyrábět až koncem roku, hovořit o prodejní ceně tak je předčasné. Výrobu bude mít na starost továrna Hamtramck v Detroitu. Kromě USA, Číny, Izraele a některých blízkovýchodních zemí se nový model bude prodávat také v Evropě. Cadillac má v Česku oficiální zastoupení.

Foto: Cadillac

Cadillac CT6 (2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám