Hlavní obsah

Tatra uvádí na trh vozy s motory nejpřísnější emisní specifikace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Tatra uvádí na trh nákladní vozidla modelové řady Tatra Phoenix s motory nejpřísnější emisní specifikace Euro 6. Bezprostředně vychází z dosavadních modelů vozů s motory Paccar, které ovšem mají emisní specifikaci Euro 5.

Foto: Tatra

Tatra Phoenix (Euro 6)

Článek

Modelovou řadu Tatra Phoenix tvoří sestava vozidel ve variantách s pohonem 4x4, 6x6, 8x6 a 8x8 doplněná o pracovní stroj 8x8 s celkovou hmotností 50 tun nebo o agrotahač.

K nejžádanějším variantám, jako jsou například sklápěčky, budou podle automobilky postupně přibývat další verze Euro 6, které byly dosud dostupné s motory Euro 5. "Též dojde na rozšíření výbavy na přání, stejně jako k rozvoji a rozšiřování poprodejních služeb nabízených pro tuto modelovou řadu," uvedl vedoucí odboru marketingu Jiří Kašpárek.

Foto: Tatra

Tatra Phoenix (Euro 6)

Od roku 2011 vyrobila kopřivnická automobilka téměř 500 těžkých nákladních vozidel řady Tatra Phoenix. Tato modelová řada je založena na kombinaci podvozku Tatra, kabin a motorů dodávaných společností DAF Trucks a převodových skříní značek ZF či Allison.

Společnost Tatra Trucks vlastní čeští podnikatelé Jaroslav Strnad a René Matera. Automobilku loni získali v dražbě, kam se dostala kvůli dluhům. Tatra loni vytvořila tržby za 2,6 miliardy korun, vyrobila 763 kompletních vozidel, což bylo nejvíce od roku 2008.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám